Hava Durumu

İnegöl'de mobilya şöleni başladı

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde düzenlenen 37'inci MODEF Mobilya ve Dekorasyon Fuarı İçişleri eski Başkanı Efkan Ala'nın da katıldığı törenle açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2017 20:08
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2017 20:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnegöl'de mobilya şöleni başladı

MODEF Fuar alanında açılan ve 168 firmanın katıldığı fuar 26 Mart'a kadar açık kalacak. Açılış törenine İçişleri eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Bursa Vali İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Kaymakamı Ali Akça, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Ercan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, İTSO Başkanı Metin Anıl, Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, siyasi parti başkan ve yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde konuşan Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Ercan, mobilya sektöründe dünyada en büyük rakibin İtalya olduğunu belirterek, "Sorun ve sıkıntıları herkes iyi biliyor ancak Türkiye mobilya sektörünün önü açılırsa, fırsatlar sunulabilirse en kısa sürede orta vadede 10 milyar rakamını yakalar. İnegöl, mobilya sektöründe çok önemli bir duruma geldi ve mobilyanın başkentini iddia edebilecek konuma yükseldi" diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, mobilya sektöründe İnegöl'ün 15 yılda önemli mesafeler kat ettiğini belirterek, " 2'inci OSB'nin olmadığı, 1'inci OSB'de yerlerin kiralık olduğu hatta kiracıların bulunamadığı, sanayi sitelerinde en büyük 500 metrekare dükkânlardan 15 yıllık bir istikrar süreciyle, siyasi irade ve kararlılıkla 50 bin metrekarelik üretim alanlarına kadar yükselen bir hikâye yazdık" dedi.

İNEGÖL ZORU BAŞARDI

Bursa Valisi İzzettin Küçük de, Türkiye'de bir veya birkaç alanda marka olan şehirler olduğunu bildirerek, "İlçe çapında bir alanda marka olan, en üst çizgiye getiren ilçe hemen hemen yoktur. Bu başarı zor bir alanda oluşmuş. Mobilya zanaatla sanatın bir araya geldiği bir alandır, ince bir iştir. Zor bir alanda ülke çapında başarı hikâyesidir. Emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi.

Türkiye'nin en önemli varlığının beşeri sermayesi olduğunu vurgulayan İçişleri eski Bakanı Efkan Ala da, "Bu da sizlersiniz. Türkiye'nin son yıllarda aldığı mesafe gerçekten dünyanın gıpta ettiği bir mesafedir. Sizlerin önünü açan da siyasi iktidardır. Önemli bir günde önemli bir hususta bir aradayız. Bunu basit bir fuar olarak telakki edemeyiz. Türkiye'de mobilyanın başkenti olarak ün salmış, markalaşmış İnegöl'de mobilya sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın fuarındayız. 350 milyon dolar ihracat Anadolu'da birçok ilimizin toplam ihracatından fazladır" dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan fuardaki stantlar gezildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.