Hava Durumu

İnegöl'de yenilenen meydan hizmete girdi

İnegöl'de belediye önünde bulunan ve vatandaşların yoğun olarak kullandığı park yenilenerek modern bir görünüme kavuştu. Yenileme çalışması sonrası alan bugün sahlep ikramlarıyla hizmete alındı.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2018 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2018 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnegöl'de yenilenen meydan hizmete girdi

Şehri geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçiren İnegöl Belediyesi, Belediye meydanında yapılan kavşak düzenlemesinin ardından belediye binası önünde bulunan parkın da yenilenmesi için yürüttüğü çalışmayı sonlandırdı. Top havuzu ve İnegöl yazısıyla süslenen, ağaçlandırma çalışmalarıyla nefes alınacak bir alan haline dönüşen parkın tamamlanmasının ardından, bugün vatandaşların da katılımıyla meydanın hizmete alımı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alper Taban "Vatandaşımızın nerede problemi varsa bunların çözümü için adımlar atmaya çalıştık. Burada geçmişte kavşak düzenlemeleri öncesi yürürlükte olan bir parkımız vardı. Biz kavşak düzenlemeleriyle beraber parkın düzenlemesini de tamamlamak istedik ancak işin maliyet boyutu ilk projede çok yüksek çıktığı için onaylamamıştım, arkadaşlarımıza yeniden revize edilmesini istemiştim. Mevcut havuzu koruyalım, ufak tefek ilavelerle yeniden bu güzel meydanı vatandaşımıza sunalım istedik. Arkadaşlarımız yeni projeyi hazırlayınca uygulamayı da başlattık" dedi.

'HER ALANDA ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ'

Meydanda yapılan düzenleme hakkında teknik bilgiler de veren Başkan Taban; "Alanda 100 metrekarelik yeşil alan, 380 metrekareliklik sert zemin alanı, 20 metrrekarelik süs havuzu bulunuyor. Mevcut yetişkin ağaçlarımız korunarak ilave ağaçlar da dikildi. Burada ışıklandırma konusu önemliydi. Onu da arkadaşlarımız çok güzel tamamladılar. Bir de meydanda İnegöl yazısını hayata geçirdik. Aslında yeni bir uygulama değil ama şehrimizde yeni. Vatandaşlarımızın da genel kabulünü aldığını görüyoruz. Bu da bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Gelecek her alanda örnek gösterilen bir şehir olmak istiyoruz. Bunun için hep birlikte el birliği ile bu gayreti sürdüreceğiz" şeklinde konuştu. Konuşma sonrası tören vatandaşa salep ikramıyla son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.