Hava Durumu

İnegöl'e müftülük kompleksi

İnegöl'ne 5 yıldızlı müftülük külliyesi yapılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2012 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2012 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnegöl'e müftülük kompleksi

Türkiye Diyanet Vakfı'na ait Kültürpark’ın yanındaki 20 bin metrekare alana inşa edilecek müftülük külliyesi projesi için Türkiye Diyanet Vakfı ile İnegöl Yatılı Kız Kur'an Kursu Camii ve Müftülük Sitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği arasından protokol imzalandı. Belediye Nikah Salonu'nda düzenlenen törende bir müjde veren AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, ilgili kanunu Cumhurbaşkanının onaylaması halinde, bundan sonra cami yaptıran hayırseverlerin de yaptıkları masrafları vergiden düşebileceklerini kaydetti.

İnegöl Müftüsü Bayram Canbey, camilere önem veren insanlar olduklarını belirterek, "Allahü teala Kuran-ı Kerim'de, 'Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe inananlar imar eder' buyuruyor. Buna gönül vermiş insanlarımız var. Belediyeye ait bu arsanın Türkiye Diyanet Vakfı'na böyle hayırlı bir hizmet için kazandırılmasında emeği geçen merhum Hikmet Şahin hocamızı hürmetle anıyoruz. 5 yıldızlı müftülük külliyesinde, içerisinde hizmet birimleri ve konferans salonunun yer aldığı bir müftülük hizmet binası, 280 öğrenci kapasiteli yatılı bir erkek Kur’an kursumuz, gene aynı şekilde 250 öğrenci kapasiteli yatılı kız Kur’an kursumuz ve sosyal tesisleriyle beraber en önemlisi de çok değişik bir mimari özellikte bin 500 kişilik bir cami yer alacak. Böylesine modern bir müftülük külliyesinin inşa edilmesi için gerekli resmi ve teknik hazırlıklar tamamlanmıştır. Projeler uygulandığında gerçekten çevremiz de örnek alınabilecek eserler olarak karşımıza çıkacaktır. Ben şimdiden böyle bir tesisin kazandırılmasında emeği geçen, katkı koyan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Milletvekili Şahin ise, “Böyle bir kompleksi, böyle bir ihtiyacı düşünmek ve hayata geçirmek, seçilmişlerin ve atanmışların burada bulunması İnegöl’ün özelliğidir. Bu projenin 3 ila 5 yıl arasında bitirilmesi düşünülüyor. Bundan kısa sürede bitirmek bizim hedefimiz" diye konuştu.

15 gün önce yeni bir kanuni düzenleme yaptıklarını belirten Hüseyin Şahin, "Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan vatandaşlarımız, gerçek ve tüzel kişiler, camilere ve Kur’an kurslarına yaptıkları yardımları bundan sonra inşallah Cumhurbaşkanımız onayladıktan sonra vergilerinden düşebilecek. Şu ana kadar bu olmamış bir şeydi. Bundan sonra cami ve Kur’an kurslarımıza yapılan yardımları makbuzları karşılığında vergiden düşebilecekler" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.