Hava Durumu

İnegöl’ün il olma talebine muhtarlardan destek

İnegöl’ün il olması konusunda birlikte hareket etme kararı alan ve ilk toplantılarını kendi aralarında yapan siyasi parti ilçe başkanları, mahalle ve köy muhtarları ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2012 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2012 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnegöl’ün il olma talebine muhtarlardan destek

Siyasi parti ilçe başkanları İnegöl’ün il olması konusunda köy ve mahalle muhtarlarından destek istedi. Toplantıya CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe, MHP İlçe Başkanı Fahri İnkaya, DP İlçe Başkanı Selim Sani, HAS Parti İlçe Başkanı Sedat Öpçiner, MP İlçe Başkanı Mahmut Çil, İşçi Partisi İlçe Başkanı Nurettin Mistan, İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Avni Kurt ile mahalle ve köy muhtarları katıldı. Turhan Neşe, "İnegöl, 230 bin nüfusuyla, ekonomik faaliyetleriyle, tarımdaki öncü çalışmalarıyla il olmayı hak eden bir ilçedir. Bu toplantıları da bu maksatla düzenliyoruz. Bu 2. toplantımız. Eğer İnegöl Bursa'ya bağlanırsa, bütün muhtarlıklarımızın kamu tüzel kişilikleri yok olacak. Taşınmaz mallar, gayrimenkuller, kasalarındaki nakit paralar bile Büyükşehir Belediyesi'ne aktarılacak. Biz böylesine bir yapıyı İnegöl'ün hak etmediğine inanıyoruz. İl olmak istiyoruz. Bunun için ilçe başkanlarımızla aldığımız karara, muhtarlarımızın da katılmalarını sağladık. Muhtarlarımız da, ‘Ankara'da, Başbakanımızdan randevu alınarak, İnegöl'ü temsilen bütün sivil toplum kuruluşlarının bir Ankara programına biz de varız’ dediler" diye konuştu.

BİR ÇOK İLDEN DAHA İYİ KONUMDAYIZ

İnegöl'ün 200 milyon dolar dış ticaret fazlası, 1 milyar dolar dış ticaret potansiyeliyle 50 ilden daha fazla katma değer sağlayan bir ilçe olduğunu belirten Neşe, "Bu gerçeği hiç kimse görmezden gelemez. Elimdeki rapor 2011 yılının Ekim ayında hazırlanarak belediyeye verildi. Bu dosyanın hazırlanmasına katkı koyan İTSO Başkanı Metin Anıl'a teşekkür ediyorum. İnegöl neden il olmalı diye bir akademik çalışma yapılmış. Anıl’ın bu değerlendirmesi, bizim düşüncemizi doğruluyor" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.