Hava Durumu

İngiliz Genelkurmay Başkanı: 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana görülmedi

İngiltere Genelkurmay Başkanı Tony Radakin, Ukrayna'ya yönelik bir Rus işgalinin "2. Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'da görülmeyen bir ölçekte" olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2021 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2021 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İngiliz Genelkurmay Başkanı: 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana görülmedi

İngiltere Genelkurmay Başkanı Tony Radakin, ay başında göreve gelmesinin ardından yaptığı ilk konuşmada, Çin, Rusya, İran ve Kuzey Kore'nin meydan okumalarına dikkat çekerek, güvenlikle ilgili görünümün son 30 yılda hiç olmadığı kadar karmaşık ve tehlikeli olduğunu kaydetti.

Rusya'nın faaliyetlerinin, "Batı'nın değerleri ve çıkarları için bir tehdit" olduğunu belirten Radakin ayrıca, Çin'i seyrüsefer serbestisi, ekonomik gözdağı veya agresif diplomasi gibi konularda, uluslararası normlara meydan okumakla suçladı.

Radakin, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada ise Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinden yaklaşık 8 yıl sonra 10 binlerce Rus askerinin Ukrayna sınırına sevk edilmesinin yol açtığı krizin "derinden endişe verici" olduğunu söyledi.

İngiliz Genelkurmay Başkanı, Ukrayna'nın tam işgaline ilişkin en kötü senaryonun gerçekleşmesi halinde Avrupa'da 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana görülmeyen bir ölçekte savaş yaşanacağını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.