Hava Durumu

İngiltere'de gözler o tarihte!

İngiltere Başbakanı Theresa May, Brexit Anlaşmasının parlamentoda ocak ayının 3. haftasında oylanacağını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2018 21:13
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2018 21:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İngiltere'de gözler o tarihte!

May, İngiliz parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarasında milletvekillerini, geçen hafta gerçekleştirilen Avrupa Birliği (AB) liderler zirvesindeki temaslarına ilişkin bilgilendirdi.

May, oylanması geçen hafta son anda ertelenen Brexit Anlaşmasının parlamento gündemine ocak ayının ikinci haftasında yeniden getirileceğini ve tartışılmasının ardından sonraki hafta da oylamaya sunulacağını açıkladı.

Ana muhalefetteki İşçi Partisinin lideri Jeremy Corbyn ise oylamanın bu hafta gerçekleştirilmesi çağrısında bulundu. Corbyn, May'in oylamayı erteleyerek ülkeyi bir anayasal krize sürüklediğini iddia etti.

Corbyn'in oylamanın bu hafta yapılması çağrısına diğer muhalefet partileriyle iktidar partisinin bazı milletvekilleri de destek verdi.

May'in anlaşmanın oylanmasını öteleyerek, parlamentoyu, İngiltere'nin AB'den resmen ayrılacağı 29 Mart öncesinde zaman baskısı altına almayı amaçladığı belirtiliyor.

Bu hafta sonunda Noel tatiline girecek olan parlamento, 7 Ocak'a kadar iki hafta boyunca toplanmayacak.

Öte yandan İngiliz basınının İşçi Partisi içindeki kaynaklara dayandırdığı haberlere göre, Corbyn liderliğindeki parti, May hükümeti hakkında parlamentoda güven oylaması talebinde bulunmaya hazırlanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.