Hava Durumu

İngiltere'den kritik Türkiye kararı! Yeni bir dönem başlayacak

Türkiye ile İngiltere arasında serbest Ticaret Anlaşması imzalanacak. Birleşik Krallık ile Serbest Ticaret Anlaşması'nın (STA) imza töreni saat 15.30'da başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2020 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2020 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İngiltere'den kritik Türkiye kararı! Yeni bir dönem başlayacak

Türkiye ile İngiltere arasında serbest Ticaret Anlaşması bugün saat 15.30'da imzalanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada İngiltere ile bugün imzalanacak anlaşmaya değindi ve "Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İngiltere ile Serbest Ticaret Anlaşması, Gümrük Birliği Anlaşması'ndan sonraki en önemli ticari anlaşmamız olacaktır. 2021 yılından itibaren hem Türkiye'nin hem İngiltere'nin kazanacağı yeni bir dönem başlıyor." ifadelerini kullandı.

İki ülkenin imzalayacağı anlaşma, Ankara ve Londra arasındaki mevcut ticaret koşullarının devamını sağlayacak. İngiltere Uluslararası Ticaret Bakanı Liz Truss, çok yakında iki ülke arasında özel bir anlaşma yapılmasından umutlu olduğunu söyledi.

Truss yaptığı yazılı açıklamada, "Bu hafta, gümrüksüz ticaret düzenlemelerini imzalamayı bekliyoruz ve bu ticari ilişkimizi destekleyecek. İngiltere'de imalat, otomotiv ve çelik endüstrilerinde binlerce işe netlik sağlayacak" dedi. Truss ayrıca, "Şimdiyse İngiltere ve Türkiye arasında yakın gelecekte mahsus bir İngiltere-Türkiye ticaret anlaşması yapılması için Türkiye'yle birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz" diye de ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.