Hava Durumu

İngiltere e-scooter ile salgını yavaşlatacak

İngiltere aslında e-scooter kiralayan şirketlerin 2021'den itibaren kalabalık şehirlerde çalışabilmeleri için lisans hazırlığı yapıyordu. Ancak Covid-19 salgını nedeniyle toplu taşıma servislerinin büyük risk yaratması, Ulaştırma Bakanlığı'nın planları öne çekmesine neden olmuş gibi görünüyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2020 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2020 09:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İngiltere e-scooter ile salgını yavaşlatacak

E-scooter'lar aslıda, ABD'nin bol güneşli güney eyaletlerinde çok popülerler. Ancak yağmurlu ve soğuk iklimlerde hem kullanımı konforlu değil hem de sürücülerin ıslak yollarda düşme riski bulunuyor.

ABD Salgın Hastalıklar Departmanı, Coronavirüs'ten önce, e-scooter'ların da bir tür salgın hastalık olarak ilan edilmesi konusunda çalışıyordu zira, çoğu zaman güneşli olan ABD güneyinde bile her yıl scooter'dan düşerek yaralanan, sakatlanan insanların sayısı binleri bulmaya başlamıştı.

İngiltere ise bir Kuzey Avrupa ülkesi olarak, gerekli güvenlik önlemleri konusunda yeterince araştırma yapmadan scooter'lara izin vermek istemiyordu. Öyle görünüyor ki, birkaç ayda tüm Avrupa'da on binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan Covid-19 salgını, e-scooter riskinden daha ağır basmış.

İngiltere'de şimdilik tüm e-scooter kiralama şirketleri için faaliyet yasağı bulunuyor. Sadece ABD'li startup Bird, gerekli güvenlik önlemlerini aldığını ispat edebildiği için sınırlı bir test süreci yürütebiliyor.

Ulaştırma bakanlığı e-scooter fonunun yanında, büyük şehirlerde, kalabalık rotalara bisiklet yolları da açacağını duyurdu. Bunun için de 10 milyon Pound'luk bir son ayrıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.