Hava Durumu

İngiltere Karadeniz savaş gemisi gönderiyor

İngiltere, Ukrayna ile Rusya arasında artan gerilimin ortasında Karadeniz'e savaş gemileri gönderecek. Türkiye'ye bildirimde bulunan İngiltere, onay aldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2021 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2021 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İngiltere Karadeniz savaş gemisi gönderiyor

İngiltere'nin boğazları kullanarak Karadeniz'e geçirmek için izin istediği savaş gemisi için Türkiye kararını verdi. İngiltere'nin isteğinin Montrö Sözleşmesi'ne uygun olduğu belirlendi.Sena Alkan geminin Mayıs ayında Karadeniz'e geçesinin beklendiğini aktardı.İngiliz medyasında geçtiğimiz günlerde çıkan haberlerde İngiltere'nin Karadeniz'e iki gemi yollama kararı aldığı bilgisi yer almıştı.Ancak İngiltere tarafından Türkiye'ye yapılan bildirimde bir gemi için izin istendi.

Geçtiğimiz günlerde ABD'de de bölgeye gemi gönderme kararı almış, ancak daha sonra geri adım atmıştı. ABD, yaptığı resmi duyuru ile Montrö Anlaşması'na uygun olarak Boğazlardan geçiş yaparak Karadeniz'e giriş yapacak iki savaş gemisi için Türkiye'ye yaptığı başvuruyu geri çekmişti.

İngiltere ise geçtiğimiz haftalarda Ukrayna hava sahasına destek amacı ile Romanya'ya savaş jeti gönderme kararı almıştı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Rusya'dan askerini geri çekmesini isterken, Moskova yönetimi de ABD'yi provokatif davranmaması için uyarmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.