Hava Durumu

İngiltere ve İsrail'de okullar koronavirüs gölgesinde yeniden açıldı

İngiltere'de okulların yaklaşık yüzde 40 bugün öğrencileriyle buluştu, yüzde 100'e bu hafta içinde ulaşılacak. İsrail'de ise 2,4 milyondan fazla öğrenci ders başı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2020 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2020 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İngiltere ve İsrail'de okullar koronavirüs gölgesinde yeniden açıldı

İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla kapanmak zorunda kalan okullar yeniden açıldı.

Ülkede okulların yaklaşık yüzde 40'ı bugün yeniden öğrencilere kapılarını açtı. Geri kalan okulların büyük bölümünün de bu hafta içinde açılması bekleniyor.

Eğitim Bakanı Gavin Williamson, konuya ilişkin açıklamasında, son birkaç ayın öğrenciler için ne kadar zorlu geçtiğini bildiğini belirterek, "Ancak çocukların okula geri dönmelerinin, sadece eğitimleri için değil, gelişimleri ve kendi iyilikleri için de ne kadar önemli olduğunu biliyorum." dedi.

Eğitim Bakanlığı da okullarda öğrenciler ve öğretmenlerin güvenliği için sosyal mesafenin mümkün olduğunca korunduğu bir "kontrol sistemi" uygulanacağını duyurdu.

Yayınlanan kılavuza göre, yerel karantina uygulanan yerlerdeki okulların koridorlar gibi ortak alanlarında maske takmak zorunlu olacak.

Eğitim sendikaları, bazı ailelerin çocuklarını salgın dolayısıyla okula göndermeyeceğine dikkat çekerek, devamsızlık cezalarının geçici olarak durdurulmasını istedi. Ülkede, çocukların devamsızlık yapmaları halinde ebeveynlerine para cezası kesiliyor.

Bu arada Mali Araştırmalar Enstitüsü tarafından geçen ay yapılan bir araştırmaya göre, okulların kapanması, en yoksul ve en zengin öğrenciler arasındaki eğitim eşitsizliğini daha da artırdı. Daha fakir bölgelerde yaşayan öğrenciler, eğitimde zengin yaşıtlarının çok daha gerisine düştü.

Salgın dolayısıyla 20 Mart'ta kapanan okullar, haziran ayında az sayıdaki öğrenci için yeniden açılmıştı.

İSRAİL'DE EN YÜKSEK VAKANIN ORTAYA ÇIKTIĞI GÜN DERS BAŞI

İsrail'de okullarda eğitim yılı başlarken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında en yüksek günlük vaka sayısı kaydedildi.

İsrail'de hükümetin aldığı karar doğrultusunda 2,4 milyondan fazla öğrenci okulla buluştu. Kovid-19 vakalarının yüksek olduğu 23 bölgede ise 140 bin öğrenciye evlerinden uzaktan eğitim verilecek.

Salgın nedeniyle ebeveynlerden, çocuklarını okula getirmeden önce sağlık beyanı doldurmaları şart koşuldu.

Kovid-19 salgınında ikinci dalganın yaşandığı ülkede, beş ve üzeri sınıflardaki öğrencilerin haftada iki kez okula gitmesi, diğer günlerde uzaktan eğitim alması kararlaştırıldı.

İkinci ve üçüncü sınıftaki öğrenciler sadece ortak alanlarda ve teneffüslerde maske takmak zorunda olacak. Bu öğrenciler sınıflarda maske takmayacak.

Dördüncü ve daha üst sınıftaki öğrencilere ise derslikler dahil okuldaki tüm alanlarda maske takma zorunluluğu getirilirken, öğretmenler ders anlatırken maske takmayacak.

İsrail'de salgına rağmen okullarda eğitime yeniden başlanırken, Kovid-19 vakalarındaki artış devam ediyor.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, son 24 saatte Kovid-19 teşhisi konulan 7 hastanın daha yaşamını yitirdiği ve 2 bin 180 yeni vaka tespit edildiği belirtildi.

Bu, virüsün İsrail'de ilk görüldüğü 21 Şubat'tan bu yana kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısı oldu.

Ülkede böylece virüs kaynaklı toplam can kaybı 946'ya, vaka sayısı da 117 bin 241'e yükseldi.

Bakanlığın açıklamasında, hastalardan 438'nin durumunun ağır olduğu, 95 bin 596 kişinin ise iyileştiği aktarıldı.

Başbakan Binyamin Netanyahu, 3 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, İsrail'in Kovid-19 salgınında vaka sayısı açısından ülke nüfusuna oranla dünyanın en yüksekleri arasında olduğunu belirterek, ölü sayısının artabileceği uyarısında bulunmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.