Hava Durumu

İnönü'nün yalısı son anda kurtuldu

Erdal İnönü’nün eşi Sevinç İnönü’ye ait yalının icra bedeli son anda ödendi. Böylece yalının icradan açık artırma ile satışı yapılmadı.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2013 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2013 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnönü'nün yalısı son anda kurtuldu

Erdal İnönü’nün eşi Sevinç İnönü’ye ait Anadolu Hisarı’ndaki Komodor Remzi Bey Yalısı’nın dün yapılması beklenen icradan satış işlemi Emlak Bankası’nın alacağını aldığını bildirmesiyle durduruldu.

Vatan gazetesinin haberine göre; Sevinç İnönü, armatör kardeşi Selim Sohtorik’in 1998’de satın aldığı 3 gemi için bankadan çektiği krediye kefil olduğu için bu borçla karşı karşıya kalmıştı. Alacaklı bankanın talebiyle Sevinç ve Erdal İnönü Vakfı Genel Merkezi olarak kullanılan 96 yıllık Komodor Remzi Bey yalısı için 7 milyon 600 bin TL muhammen bedel biçildi. Bu bedel bölgeyi bilen emlakçılar tarafından çok düşük bulunmuş ve yalının gerçek değerinin 16-17 milyon dolar olduğu belirtilmişti.

Erdal İnönü’nün yaşarken müze olmasını vasiyet ettiği ve Sevinç İnönü’yü çok üzen yalının icradaki satış işleminin durma nedeni borcun başka bir grup tarafından ödenerek temlik alınması oldu. Alınan bilgiye göre yapılan ödemeler ve faiz silinmesi sonucu dosyada 7 milyon 600 bin lirayı bulan borcu önceki gün Hüsnü Özyeğin’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Fiba Holding’e ait bir şirket olan Girişim Varlık Yönetimi A. Ş., Sevinç Hanım adına tasfiye halindeki Emlak Bankası’na ödedi. Şirketin temlik altına aldığı borca dair en az bir yıl süre ile hiçbir işlem yapılmayacağı da ifade ediliyor.
Haberin devamı ?reklam

Daha önce de satışa çıkan yalı için son olarak geçtiğimiz Ocak ayında Hüsnü Özyeğin’in oğlu olan Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin’in satın almak için harekete geçtiği iddia edildi. Murat Özyeğin’in 18 milyon dolarlık teklifinin yanı sıra Sevinç İnönü’ye bir jest yaparak ölünceye kadar Sevinç Hanım’ın yalıda oturmasını teklif ettiği de iddia edilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.