Hava Durumu

İnsan canının değeri 35 TL

Ege’nin İncisi İzmir’in son günlerdeki bir numaralı gündem maddesi Suriyeliler… Daha çok Yunan adalarına kaçmak için İzmir Basmane’de hazırlık yapan Suriyeliler kendilerinin kaçıracak teknelerin batma ihtimaline karşı can yelekleri satın alıyor. Fakat satılan yelekleri incelediğimizde durumun içler acısı olduğunu gördük. 35 TL’ye satılan can yeleklerini takmamak adeta takmaktan daha güvenli. İçi ince siyah plastik ile donatılan bu ölüm yeleklerinden sadece bir dükkanda günde onlarca satılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2015 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2015 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnsan canının değeri 35 TL
Türkiye’den üçüncü ülkelere geçmek için İzmir Basmane’de bekleyen mülteciler bir dizi karar sonrası kamuya açık alanlardan alınıyor. Ancak hala umut yolculuğu sırası bekleyenlerin sayısı az değil. Umut yolculuğuna çıkanların sembollerinden biri haline gelen can yeleklerini de Basmane’deki dükkanlarda görmek mümkün.

20 SAATE KADAR TAŞIYABİLİYOR

Can yeleklerinin fiyatları 35 ile 100 lira arasında değişiyor. Satıcılar aradaki farkı şu cümlelerle anlatıyor:  “35 lira olanlar suda 4 saat batmadan koruyor. 100 lira olanlar ise 20 saate kadar taşıyabiliyor” bu ifade üzerine hurriyet.com.tr , 35 liralık can yeleğini  inceledi.

Fosforlu muşambaya gelişi güzel dikilmiş yelek adeta bir ölüm yeleğini andırıyordu. Yeleği açtığımızda içinden ince siyah plastik, dört parça köpük çıktı. Yeleği suya koyduğumuzda ise batmaya başladı,  için su aldı. Ki henüz bir ağırlık taşımıyordu. Bu yeleklerin umut yolcuları için hiçbir kurtarıcı tarafı olmadığı bir daha ortaya çıkmış oldu. 

Basmane'den kolayca denize ulaşan göçmenler Yunan adalarına kaçıyor. Can yeleğinin su sızdırması da dikkat çekti. Göçmenler Yunan adalarına geçtikten sonra can yeleklerini atıyorlar. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.