Hava Durumu

İnsan ve Medeniyet Hareketi Bursa Şubesi'nin konuğu Ahmet Oruçoğlu oldu

İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) Bursa Şubesi'nde, Koronavirüs Salgını nedeniyle dijitale taşınan Salı Seminerleri, uzun bir aranın ardından ilk kez yüz yüze gerçekleşti. Toplantıda konuşan İMH Bursa Şubesi Başkanı Ali Yılmaz, "Koronavirüs salgını nedeniyle hemen hemen 2 yıldır bir araya gelemiyorduk. Salı Seminerleri'nide bu süreçte dijital ortamlardan devam ettirdik. Bugün, tedbirler çerçevesinde Salı Seminerleri'mizi kaldığımız yerden ve yüz yüze yapmaya yeniden başladık" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2021 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2021 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnsan ve Medeniyet Hareketi Bursa Şubesi'nin konuğu Ahmet Oruçoğlu oldu

Koronavirüs salgını nedeniyle dijitale taşınan İMH Bursa Şubesi Salı Seminerleri, tedbirler çerçevesinde yeniden yüz yüze yapılmaya başlandı.

Dernek merkezinde gerçekleştirilen Salı Seminerleri'nin açılışında konuşan İMH Bursa Şubesi Başkanı Ali Yılmaz, zorunlu olarak verilen uzun bir aranın ardından tedbirler çerçevesinde gerçekleştirilen etkinliğe katılanlara teşekkür etti. Yılmaz, "Koronavirüs salgını nedeniyle 3 Mart 2020 de Hayrettin Karaman Hocmızı dinlemiş sonrasın da son yüzyüze programımızı da 10 Mart 2020 de Mustafa Keleşoğlu Hocamız ile yapmıştık.582 gün sonra ilk yüzyüze seminerimizi gerçekleştirebiliyoruz. Salı Seminerleri'ni de bu süreçte dijital ortamlarda 28 tane seminer gerçekleştirdik. 27 Ekim 2014 Pazartesi Ahmet Oruçoğlu abimizin Hicret başlığı ile başladığımız seminerlerimiz 2 Şubat 2016 da Salı semineri olarak devam etti. Bu güne kadar toplam 230 konuşmacıyı dinledik. Tüm konuşmacıların yarıya yakını Bursa dışından geldi. Konuşmacıların çoğunluğunu akademisyenler ve Eğitimciler oluşturdu. Bunun dışında farklı alanlardan uzmanlarıda katılımcılarımızın dinleme imkanı oluştu. Bugün, tedbirler çerçevesinde Salı Seminerleri'mizi kaldığımız yerden ve yüz yüze yapmaya yeniden başladık. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ederiz. Birbirimizi ve böyle samimi ortamları özlemişiz. İnşallah yakın zamanda her şeyin normale döndüğü günlerde, programlarımızı daha özgürce yapabiliriz" dedi.

YENİ DÖNEM PROJELERİ BAŞLIYOR

Yeni dönem projeleri hakkında bilgiler de veren Ali Yılmaz, "Bu sene güzel projelere başlıyoruz. Okullarda güzel bir projeyi de uygulamaya başlayacağız. Bunlardan ilki İNSAN Vakfı bünyesinde oluşturulan "Mescitsiz Okul Kalmasın" projesi.Mescidi olmayan veya yetersiz olan okullara mescit yapacağız. Hayırseverlerimizle okullarımızın mescitlerini inşa edeceğiz. Belki kendi mezun oldukları okullarına böyle bir şey yapmak isteyenler olacak. Bu gibi birkaç önemli projemiz ve çalışmamız var. Onları da yavaş yavaş hayata geçireceğiz. Bu noktada hepinizin desteklerine ihtiyacımız var; tıpkı geçmişte olduğu gibi" diye konuştu.

İMH Bursa Şubesi Başkanı Ali Yılmaz'ın yaptığı açılış konuşmasının ardından program, İMH Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Ahmet Oruçoğlu'nun "İstikbalde En Gür Seda; İslam'ın Sedası Olacaktır" başlıklı sunumuyla devam etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.