Hava Durumu

Instagram hikayeler için beklenen özellik yolda!

Popüler sosyal medya platformu Instagram, yeni özellikler kazanarak gelişimini sürdürüyor. Bu kez üzerinde çalışılan özellik ise uzun bir süredir bekleniyordu. Ortaya çıkan bilgilere göre kullanıcılar, Instagram hikayesini belli kişilerden gizleme imkanına sahip olacak.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2020 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2020 09:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Instagram hikayeler için beklenen özellik yolda!

Instagram hikayesini belli kişilerden gizleme özelliği test ediliyor

Sürekli bünyesine yeni özellikler katan Instagram, bu kez çoğu kullanıcının beklediği özelliği kullanıma sunacak. Instagram hikayesini belli kişilerden gizleme özelliği, aslında şu anda belli bir ölçüde kullanıyor. Seçilen kişilerden hikayeleri gizleme imkanı uzun bir süredir kullanıcılara sunuluyor. Fakat şu anda uygulamada ayarlar üzerinden aktif edilen bu özellik, o kullanıcıların tüm hikayeleri ve canlı yayınları görmesini engelliyordu.

Yeni gelmesi beklenen özellikle ise kullanıcılar belli hikayeleri, belli kullanıcılardan gizleyebilecek. Her hikaye paylaşımı için bunu seçme şansına sahip olacaklar.

Jane Manchun Wong isimli Twitter kullanıcısı, bu özelliğin test aşamasında olduğunu yazdı. Ayrıca bir görselle de bu iddiasını destekledi. Ancak özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı hakkında bir bilgi henüz bulunmuyor.

Instagram AR özelliği kullanımdan kaldırılıyor

Sürekli yeni güncellemeler ile yeni yetenekler kazanan uygulama, her zaman başarılı adımlar atmıyor. Yakın zamanda, Instagram AR özelliği olumsuz tepkilerle karşılaşmıştı. Sebebi ise son dönemde tüm dünyada problem yaratan Corona virüsü ile ilgili efektlerin olmasıydı.

Yeni tip Corona virüs COVID-19 ile ilgili tüm paylaşımlar, mesajlar ve etiketler üzerinde ciddi bir kontrol çalışması gerçekleştirilecek. Bu durumdan ilk etkilenen de AR temelli Instagram özelliği oldu. Bu özelliğin kullanımdan kaldırılacağı geçtiğimiz günlerde belli olmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.