Hava Durumu

İnternet yasası Bursa'yı vurdu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı İnternet Yasası, "Yazılım Vadisi" kurulması planlanan Bursa'yı vuracak.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2014 23:34
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2014 23:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnternet yasası Bursa'yı vurdu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “ İnternet Yasası”nı onaylamasının yankıları sürüyor. Sadece muhalefetten değil İç ve dış çevrelerden büyük tepki toplayan yasal düzenleme Bursa’yı da vuracak.

Bursa’nın en önemli projelerinden olan “Yazılım Vadisi” nin onaylanan yasadan dolayı riske girdiği söyleniyor. CHP Bursa milletvekili Aykan Erdemir, “ Projenin başarısı yabancı yatırımcı ve ortaktan geçiyor. Sayın Cumhurbaşkanı’nın onayından sonra elverişli yatırım iklimine zarar vermiştir. Bursa’da onbinlerce insana istihdam sağlayacak bir yatırımın önü tıkanmıştır” dedi.

CHP’li Aykan Erdemir’in verdiği bilgiye göre Bilim ve Sanayi Bakanı’nın memleketi olmasından dolayı “Bilişim Vadisi” projesini Kocaeli’ne kaptıran Bursa “Yazılım Vadisi” projesi hazırladı. Bilişim Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BİSİAD), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Uludağ Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ULUTEK) ortaklığında yürütülen Projeye Kalkınma Ajansı 1 milyon TL'lik destek sağladı. CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necati Şahin’in de destek verdiği proje için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün internet yasasını onaylaması kötü sürpriz oldu. Projenin başarısının yabancı yatırımcıya bağlı olduğunu ve İnternet yasasının negatif etki yapacağını vurgulayan Erdemir,şunları söyledi:

“İnternet özgürlüklerinin kısıtlandığı ve hukuki güvencelerin zayıfladığı bir ülkenin yatırım iklimi de zarar görür.

İnternet yasası Bursa'yı vurmuştur. Bursa'da genç işsizlerimize nitelikli istihdam sağlayacak bir sektörün önünü tıkamıştır.

Hindistan'ın Silikon Vadisi olarak adlandırılan Bangalore kentinin yazılım sektöründe yakaladığı başarıyı Bursa'da da yakalayabileceğimize güvenimiz tamdır. Yeter ki Hükümet İnternet'in ve özgürlüklerin önündeki engelleri açsın...

Bursa'nın geleceği bilişimden geçiyor. Hükümet gölge etmediği sürece Bursa'nın girişimci dinamikleri kenti bir bilişim üssü olma hedefine taşıyacak vizyon ve potansiyele sahiptir” 

radikal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.