Hava Durumu

İnternetten alışverişe vergi geliyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal, internet üzerinden yapılan ticaretin 200 kişilik ekip tarafından izlemeye alınacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2017 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2017 09:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnternetten alışverişe vergi geliyor

Maliye Bakanlığı tarafından alınan karara göre emlak ve ikinci el eşya alım satımı da dahil olmak üzere internet üzerinden yapılan her türlü ticareti gözaltına alacak.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gelir İdaresi kapsamında 200 kişilik dev bir ekip kurularak, E-ticarete yönelik kargo ve banka hareketleri de dahil her türlü işlemi takip altına alacaklarını açıkladı.

Ağbal, emlak alım satımında ilanlardaki fiyatlar ile tapu kayıtlarındaki fiyatı da karşılaştıracaklarını söyledi.

TUTAR ÜZERİNDEN VERGİ KESİLECEK

Maliye Bakanı Ağbal, dünya genelinde markalaşmış alışveriş sitelerine, bankalardan gönderilen alışveriş tutarı üzerinden vergi keseceklerini söyledi. İnternet üzerinden yapılan ticaretin de vergiye tabi olduğunun altını çizen Ağbal, bu konudaki çalışmalarını detaylandıracaklarını söyledi.

TÜRKİYE'DE KAYDI OLMAYAN SİTELERİN VERGİLENDİRME HAKKI TÜRKİYE'DEDİR

Yurtdışında merkezi olup Türkiye'de satış yapan e-ticaret sitelerinin vergilendirme hakkının Türkiye'de olduğunu söyleyen Ağbal, "Stopaj yöntemi ile Türkiye'den yurtdışına gidecek paradan vergi keseceğiz. Vatandaş kredi kartıyla ödeme yaparken, bankadan, bu ödemeden kesinti yapmasını isteyeceğim. Tüketici bu işlemden etkilenmeyecek. Ancak, Türkiye'de vergi dairesine kayıt olan internet siteleri için bu söz konusu değil" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.