Hava Durumu

iOS ve Android için Microsoft Defender müjdesi

Ürünlerini geliştirmeye devam eden Microsoft, macOS işletim sistemi için Microsoft Defender isimli antivirüs programını duyurmuştu.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2020 23:58
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2020 23:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
iOS ve Android için Microsoft Defender müjdesi

Şimdi de, Microsoft Defender iOS ve Android için geliyor. Uygulamanın detaylı olarak nasıl işleyeceği ise merak konusu. Uygulama özellikleri hakkında resmi açıklamanın, önümüzdeki hafta RSA konferansında yapılması bekleniyor.

Microsoft Defender iOS ve Android için geliyor

Önceki ismi Windows Defender olan ve bilgisayardaki güvenliği sağlayan uygulama, yeni ismi Microsoft Defender ile birlikte mobil cihazlara da gelecek. macOS üzerinde tam bir koruma sağlayan Microsoft Defender, bütün işletim sistemlerinde iyi bir koruma sağlamayı amaçlıyor. Mobil için uygulamalarını geliştirmeye devam eden yazılım devi Microsoft, Linux için de geliştirmelere başladı.

Apple, iOS işletim sistemine sahip iPhone ve iPad modellerinde uygulamaların güvenliğini taramak için herhangi bir antivirüs programına izin vermiyor. Bu sebeple, iOS için geliştirilecek olan Microsoft Defender büyük farklılıklar içerebilir. Android işletim sistemi için hali hazırda pek çok antivirüs yazılımı bulunmakta. Bu sebeple iki sistem için geliştirilen uygulama, farklı özelliklere sahip olabilir.

iOS ve Android için geliştirilen Microsoft Defender, özellikle şirket çalışanlarının kullanıcı adlarını, şifrelerini veya diğer hesap bilgilerini korumak amaçlı geliştiriliyor. İzinsiz kimlik avına izin vermek istemeyen Microsoft, bunu iOS sisteminde nasıl yapacak henüz bilinmiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.