Hava Durumu

'İpek Böceği en kaliteli tramway'

Türkiye’nin ilk yerli tramvayı 'İpek Böceği’nin dünyaca ünlü tramvay markalarından daha kaliteli olduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “2,5 yılda bu işi yapabildik. Biz tramvaylar yapıyoruz, bazıları da eğimi konuşuyor. İsviçre’de tramvay dağa çıkıyor. Biz de ‘burada olur mu olmaz mı’ diye konuşuyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2012 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2012 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'İpek Böceği en kaliteli tramway'
Bursalı sanayicilerle Hilton Otel’de bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dünyada artık kentlerin yarıştığını, Türkiye’nin boşa zaman harcayacak vaktinin olmadığını kaydetti. Bursa’nın yeni ürünler ve markalar oluşturması gerektiğinin altını çizen Altepe, “Mühendisliğimizi geliştirmek ve bu konuda atılım yapmak gerek. Genç bir nüfusumuz var. Kendimizi yenilemeliyiz. Bursa artık kendi markalarını üreten bir şehir olmalı. Teknoloji artık gizli değil. Artık dünyada teknoloji var. İnovasyona karşı insanları yönlendirmeliyiz. Biz belediyeyiz. Raylı sistem aracını alıyoruz. Bir vagona 8 milyon dolar veriyoruz. 4’lü vagon 32 milyon dolara mal oluyor. Bu para niçin Bursa’da kalmasın? Yüzlerce sanayi niye kendine çalışmasın. Biz Türk malı olarak bunu niye dünyaya satmayalım. Bu işlerin bütünü işçiliktir. Kendi sistemlerimizi kuralım. Kadrolarımızı güçlendirelim” diye konuştu.

“BURSA’NIN TRAMVAYI ALMAN’DAN DAHA GÜZEL”
Tramvay ürettiklerini ve sırada metro vagon olduğunu kaydeden Altepe, “Seçim döneminde söyledik ve bu konuda çalışmalara başladık. Şimdi metro vagonu lazım. Zaten hepsi aynı şeyler. Alman’ın bizden fazlalığı yok. Biz onlardan birçok yönden iyiyiz. Avrupa’da 22 bin firma var. Biz de 22 bin makine üzerine firma var. İpek Böceği eylül ayında da Berlin’e gidecek. Yapılan tramvay diğerlerinden daha kaliteli. Bizde işçilik daha ucuz. Alman’ın sacı dalga dalga bizimkisi ise tertemiz. Daha iyi malzeme” şeklinde konuştu.

ALTEPE’DEN EĞİM YORUMU
Türkiye’nin dünyada tramvay üreten 6. şehir olduğuna dikkat çeken Altepe, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nin eğim eleştirilerine de cevap verdi. Altepe, şöyle devam etti:
“Artık dışarıdan yerli araç yaptırmamak istiyoruz. Biz bu işleri burada yapmak istiyoruz. Bir kısım parçalar dünya çapında onay olmadığı için yerli olmuyor. Yüzde 50 civarında yerli bu tramvay. Sonuçta bir yola giriliyor. Belli bir hedefe ulaşılıyor. 2,5 yılda bunu yapabildik. Demek ki bunları yapabiliyoruz. Biz tramvaylar yapıyoruz, bazıları da eğimi konuşuyor. İsviçre’de tramvay dağa çıkıyor. 100 yıl önce bunu başarmış. 3 bin 400 metrelik İsviçre’nin dağlarında bu tramvaylar çıkıyor. Biz de ‘burada olur mu olmaz mı’ diye konuşuyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.