Hava Durumu

iPhone X cebinde patladı! İkinci derece yanıkla Apple'a dava açtı

Avustralya'da yaşayan Robert De Rose'nin 2018 yılında satın aldığı 64 GB'lık iPhone X'in cebinde patlayarak alev alması mahkemeye taşındı. Vücudunda ikinci derece yanık olan adam Apple'a tazminat davası açtı.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2021 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2021 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
iPhone X cebinde patladı! İkinci derece yanıkla Apple'a dava açtı

2018 yılının Mart ayında satın aldığı 64 GB'lık iPhone X'i tam bir yıl sonra ofiste otururken cebinde patlayan Avustralyalı Robert De Rose, mahkemeye gitti. Avustralya basını De Rose'nin iddiası ile ilgili mahkeme kayıtlarına ulaşırken patlamanın detaylarını da kamuoyu ile paylaştı.Victoria'da yaşayan De Rose'nin 2019 yılının Nisan ayında ofisinde oturduğu sırada telefonunun önce ısındığı ve kendi kendine patladığı belirlendi. 58 yaşındaki adamın vücudunda ikinci dereceden yanıklar olduğu belirtildi.

De Rose'nin avukatı Tony Carbone, "Müvekkilim vücudunda patlamadan dolayı 25 cm santimetre yara oluştu. İkinci derecede yanık oluştu ve 6 haftada ancak iyileşti" dedi.Ofiste otururken cebinde telefonu patlayan adamın vücudunda ikinci dereceden yanık oluştu. Telefon da kullanılamaz hale geldi. Carbone, müvekkilinin yaşadığı olayı, "De Rose, önce bir patlama sesi ve daha sonra da bir vızlama duymuş. Daha sonra sağ bacağın bir yanma hissi oluşunca, telefonu cebinden çıkarmış. Telefondan siyah dumanlar çıktığını fark ederek uzaklaşmış" dedi.

Davacı, "Eğer bu olay ben otomobil kullanırken yaşansaydı, ölümle sonuçlanabilirdi" dedi.Telefonun kullanım anında aşırı ısınma sorunu olmadığını ve patlama anında kullanılmadığını söyleyen Carbone, "Müvekkilim bir daha böyle bir olayın yaşanmamasını istiyor hem kendisi için hem başka insanlar için. Eğer bu olay araç kullanırken yaşansaydı bir kaza olabilirdi ve insanlar ölebilirdi" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.