Hava Durumu

Irak'ta ABD'nin askeri üssüne füze saldırısı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Kerkük'te ABD askerlerinin bulunduğu bir askeri üsse füze saldırısı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2020 22:31
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2020 22:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Irak'ta ABD'nin askeri üssüne füze saldırısı

Irak'ın Kerkük kentinde ABD askerlerinin de bulunduğu K1 Askeri Üssü'ne bir roketin düştüğü belirtilerek bölgede operasyon yapan güvenlik güçlerinin fırlatmaya hazır roket rampası bulduğu aktarıldı.

KATYUŞA FÜZESİ İLE SALDIRI DÜZENLENDİ

Kerkük Operasyonlar Komutanı Korgeneral Saad Harbiye, Kerkük'ün batısında yer alan K1 Askeri Üssü'nün katyuşa füzeleriyle hedef alındığını söyledi.

SALDIRI SONRASI ÜS YAKININDA 10'DAN FAZLA FÜZE ATAR BULUNDU

ABD askerlerinin de bulunduğu üste saldırı sonucu hasar meydana geldiğini belirten Harbiye, olayın ardından güvenlik güçlerinin üssün yakınlarında bir mezarlıkta 10'dan fazla füze atar ele geçirdiğini aktardı. Harbiye, faillerin bulunması için güvenlik güçlerinin bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

ABD ÜSLERİNE SALDIRILAR ARTTI

Aralık ayında ABD askeri üssüne düzenlenen saldırıda 1 sözleşmeli sivil personel hayatını kaybetmişti. Irak'taki ABD askeri üslerine saldırılar artarken, saldırıları üstlenen olmadı. ABD ise saldırıların İran yanlısı Şii gruplar tarafından gerçekleştirildiğini iddia ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.