Hava Durumu

Irak'tan Türkiye'ye nota

Irak Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Irak'ın kuzeyindeki bir üs bölgesine yaptığı ziyareti gerekçe göstererek, Türkiye'ye nota verdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2021 08:52
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2021 08:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Irak'tan Türkiye'ye nota

Irak Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin Bağdat Maslahatgüzarı Güçlü Kalafat, önceki gün Irak Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Irak Dışişleri Bakanlığı Kıdemli Müsteşarı Nizar El-Kadirallah, Akar'ın Irak'ta Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir üssü ziyaret etmesinden dolayı Türk Maslahatgüzar'a nota verdi.

Açıklamada, Bakan Akar'ın, Irak toprakları içerisindeki operasyon bölgesini, Bağdat ile "koordinasyon etmeden" ziyaret ettiği ileri sürüldü. Açıklamada, "Irak topraklarına yönelik egemenlik ihlallerinin kabul edilmediği" vurgulandı.

Çelik: Meşru hakkımızdır

AK Parti MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, eleştirilere şu yanıtı vermişti: "PKK terör örgütünün orada bulunması Irak Anayasası'na da Irak'ın egemenliğine de aykırıdır. Keşke Irak bunları oradan çıkarabilseydi o zaman bu operasyonları yapmaya gerek kalmayacaktı. Fakat o topraklardan ülkemize dönük olarak yöneltilen terör saldırılarına da cevap vermek gibi meşru bir hakkımız vardır. Uluslararası hukuktan ve uluslararası anlaşmalardan doğan bir haktır bu."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.