Hava Durumu

İran ile nükleer anlaşma canlanıyor

Donald Trump döneminde sekteye uğrayan İran nükleer anlaşmasını 'canlandırmak' için ilk adım atıldı. Çin, Rusya ve İran konuyu masaya yatırdı. Yapılan açıklamanın ardından Almanya Dışişleri Bakanı'ndan da flaş bir çağrı geldi.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2021 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2021 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İran ile nükleer anlaşma canlanıyor

Obama yönetimindeki ABD ile İran arasında 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşma, bir sonraki başkan Trump tarafından sekteye uğramıştı. Yaşanan son gelişmelere bakılırsa anlaşma için yeniden bir umut ışığı belirti. Washington yönetimi ise Avrupa ülkeleri aracılığıyla Tahran ile temas kurmuştu. ABD ve Avrupalı müttefikleri konu ile ilgili yaptıkları açıklamada İran'dan bir öneri beklediklerinin altını çizmişti.Bu açıklamanın ardından Rusya, Çin ve İran konuyu masaya yatırdıkları bir görüşme yaptı.Görüşmede anlaşmayı yeniden canlandırmak için bir takvim belirlenmesi konusu gündeme geldi.

GÖRÜŞMEDEN SONRA ÇİN'DEN ÇAĞRI

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, konu ile ilgili yaptığı açıklamada "İran nükleer anlaşmasına eşzamanlı ve karşılıklı adımlarla uyulmalı" dedi. Yi'nin açıklamasının ardından Almanya Dışişleri Bakanı Mass da bir açıklamada bulundu.

ALMANYA'DAN DAVET

Mass açıklamasında İran'ı nükleer görüşmelerde yer almaya davet ettiğini belirti ve "Kaybedecek zamanımız yok" dedi.

İRAN 'YEŞİL IŞIK' YAKMIŞTI

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif geçtiğimiz haftalarda tahran'ın anlaşmayı canlandırmak için hazır olduklarının mesajını vermişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.