Hava Durumu

İran'ın Bağdat Büyükelçisi'ne yaptırım uygulandı

ABD yönetimi, İran'ın Bağdat Büyükelçisi İrej Mescidi ve iki Hizbullah yetkilisine yaptırım uyguladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2020 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2020 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İran'ın Bağdat Büyükelçisi'ne yaptırım uygulandı

ABD Hazine Bakanlığı, İran'ın Bağdat Büyükelçisi İrej Mescidi'yi, İran Devrim Muhafızları Ordusu'yla irtibatı olduğu gerekçesiyle yaptırım listesine aldığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, iki üst düzey Hizbullah yetkilisine de yaptırım uygulandığı kaydedildi. Açıklamada, yaptırım uygulanan Hizbullah yetkilileri Nebil Kauk ve Hasan el-Bağdadi'nin, örgütün Merkez Konseyi üyesi oldukları ifade edildi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Hizbullah, ABD ve müttefiklerimiz için tehdit oluşturmayı sürdürüyor. Bugün, iki Hizbullah görevlisine yaptırım uyguluyor, terör grubunun faaliyetlerini daha da açığa çıkarıyor ve operasyonel ağlarını bozuyoruz. Tüm ülkeler, Hizbullah'ın faaliyetlerini kısıtlamak ve kendilerini korumak için çalışmalıdır" ifadelerini kullandı.

Hizballah remains a threat to the U.S. and our allies. Today we're designating two Hizballah officials, further exposing the terrorist group's activities and disrupting its operational networks. All countries should work to restrict Hizballah's activities and protect themselves.

-- Secretary Pompeo (@SecPompeo) October 22, 2020

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.