Hava Durumu

İranlı yetkililerden Trump'a "haydut" yakıştırması

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD'de Kongre binasına zorla girerek polisle çatışan protestocuları kışkırtmakla suçlanan ABD Başkanı Donald Trump hakkında, "Kendi halkına karşı intikam peşinde koşan haydut bir başkan" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2021 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2021 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İranlı yetkililerden Trump'a "haydut" yakıştırması

Trump döneminde Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesi ve yaptırımlara maruz kalan İran'dan, ABD'deki kaosla ilgili çok sert ifadeler geldi. Zarif, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, ABD'nin başkenti Washington'daki Kongre binasına giren protestocuları kışkırtmakla suçlanan Trump'ı hedef aldı.

İran Dışişleri Bakanı, "Kendi halkına karşı intikam peşinde koşan haydut bir başkan, geçen 4 yıl boyunca bizim halkımıza ve diğerlerine karşı çok daha kötülerini yaptı. Rahatsız edici olan, aynı adamın kontrolsüz şekilde nükleer savaş başlatma yetkisine sahip olmasıdır. Tüm uluslararası toplum adına bir güvenlik endişesi." ifadelerini kullandı.

"TRUMP POPÜLİZMİ DÜNYAYA BÜYÜK ZARAR VERDİ"

Ruhani ise, Trump popülizminin ABD ve dünyaya 4 yıllık süre içerisinde büyük zararlar verdiğini belirterek, "ABD ve Avrupa'daki tüm bilimsel ve teknolojik gelişmelere rağmen popülizmin halen bu ülkelerde canlı olduğunu görüyoruz" dedi. Ruhani, Trump taraftarlarının Kongre binasına saldırmalarına ilişkin, "Batı demokrasisi kendi zayıflığını ve başarısızlığını göstermiştir" ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkesine zarar verdiğini söyleyen Ruhani, "Popülist bir insanın ülkesine ve dünyaya nasıl zararlar verdiğini gördük. Suriye'den Yemen'e ve Filistin'e kadar Trump popülizmi bölgede büyük darbeler vurdu" dedi.

Joe Biden ile birlikte yeni ABD hükümetinin Trump'ın verdiği zararları telafi etmesini beklediklerini kaydeden Ruhani, "ABD ulusunun tekrar gerçek konumuna dönmesini umut ediyoruz" ifadesini kullandı.

"TRUMP'IN RUH SAĞLIĞI 2016'DAKİ SEÇİMLERDE SORGULANMIŞTI"

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani de konuyla ilgili açıklamasında, bazı senatörlerin Trump'ın azledilmesi gerektiğine ilişkin çağrılarına işaret ederek, İran'da Trump'ın görevde olduğu dönemde ABD ile müzakere edilmesini isteyen kesimleri eleştirdi.

Şemhani, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:"Trump'ın ruh sağlığı 2016'daki seçimlerde sorgulanmıştı. Washington'daki olayların ardından bazı senatörler aynı gerekçeyle ABD Anayasası'nın 25'inci maddesine dayanarak, Trump'ın azledilmesini istedi. İran'da bu deli ile müzakere ve anlaşmadan bahseden kişilerin bu olaylara cevabı ne olacaktır?"

KONGRE BASKININDA 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın çağrısı üzerine Beyaz Saray önünde toplanan binlerce Trump taraftarı, gösteri sonrası kongre binasına saldırmıştı. Trump taraftarlarının kongreye saldırmaları üzerine kongre tahliye edilmiş ve Başkanlık Seçimi Seçiciler Kurulu oylamasının onay oturumuna ara verilmişti. ABD Kongresinde çıkan olaylarda 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.