Hava Durumu

İşbaşı yapın aksi halde...

İşçilerin eylemi sebebiyle üretimin durduğu Tofaş Otomobil Fabrikası'nda flaş bir gelişme yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2015 06:52
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2015 06:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşbaşı yapın aksi halde...
Tofaş Ceo'su Cengiz Eroldu, işçilere "Sabah 06.45'te işbaşı yapın" çağrısında bulundu. Eroldu, şu anda zam yapamayacaklarını belirtirken, bir ay sonrası için iyileştirme sözünü verdi. Yarın sabah işbaşı yapmayanların ise tazminatsız işten atılma durumuyla karşı karşıya olduğu öğrenildi. 

Tofaş'ta bir grup işçi temsilcisi CEO Cengiz Eroldu ile görüştü. 20 dakika süren görüşme sonrası işçi sözcülerinden ibrahim Gürkan, çıkışta bekleyen arkadaşlarıyla konuştu.

Gürkan, üst yönetimin bu sabah 06.45'te işbaşı çağrısı yaptığını kaydederek, "Sendikanın 2017 yılına kadar fabrikada olacağını ifade ettiler. Şu anda maaş konusunda değişiklik yok. Ancak bir ay sonra iyileştirme sözü verdiler. Namus sözü verdiler. Yönetim bizim kararımızı bekliyor. İş başı yapmak isteyenler bu konuda özgür" diye konuştu. İşçiler ise toplu olarak, "Ölmek var, dönmek yok" şeklinde slogan attılar.

Bursa'da bir hafta önce Renault'da üretimin durdurulmasıyla başlayan eylemler yan sanayideki fabrikalara da yayılmıştı.  Coşkunöz'de işçiler yeniden işbaşı yapmıştı.

Tofaş yönetiminin bu sabah 06.45'te üretimin yeniden başlamasını planladığı, bir haftalık arayı da haftada beş gün yerine 6 gün çalışarak telafi etmeyi düşündüğü öğrenildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.