Hava Durumu

İskender Pala ile kültür yolculuğu

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından gerçekleştirilen ‘Kültür Sohbetleri’ne bu hafta usta yazar İskender Pala konuk oldu. Pala, keyifli söyleşide, okurlarına yaşamından kesitler sundu.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2012 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2012 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İskender Pala ile kültür yolculuğu

‘Divan Şiirini Sevdiren Adam’ olarak tanınan ünlü yazar İskender Pala Bursa’da okurlarıyla bir araya geldi. Sevenleriyle Fabrika-i Hümayun Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu’nda buluşan Pala’yı izleyenler arasında ünlü modacı Faruk Saraç da vardı. Bursalılardan büyük ilgi gören Pala, keyifli söyleşisinde okurlarının kendisiyle ilgili merak ettiği soruları samimiyetle cevaplandırdı.





“Etkili konuşma için daha çok okuyun”
‘Babil’de Ölüm İstanbul’da Aşk’, ‘Katre-i Matem’ ve ‘Şah Sultan’ adlı romanlarının ardından ‘Od’ adlı eseriyle de yüzbinlerce kişiye ulaşan Pala, konuşmasında etkili söz söylemenin öneminden bahsetti. Pala, okuma yazma oranının yüzde 3 olduğu bir toplumda 18 bin kelimeyle konuşan ve yazan Fuzuli’nin bugün hala etkisini yitirmeyişinin sözcükleri etkili kullanmasına bağlı olduğunu belirtti. Bugün okuma yazma oranının yüzde 97 olduğunu belirten Pala, buna rağmen üniversite mezunlarının sadece bin 800 kelimeyle konuştuğuna dikkati çekti. Bu durumun okumayla ilişkili olduğunu vurgulayan Pala, dinleyicilerini daha çok okumaları, kendilerini farklı alanlarda geliştirmeleri ve mutlaka en az bir yabancı dil öğrenmeleri konusunda teşvik etti. Şiirin düz yazıya göre daha çok akılda kaldığını da anlatan Pala, çok okumanın etkili konuşmanın yanı sıra şiir yazabilmeyi de desteklediğini kaydetti. Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman’ın hayatından örnekler de veren Pala, Bursa’da kendisini okurlarıyla buluşturan Büyükşehir Belediyesi ve Kültür A.Ş.’ye teşekkür etti. Söyleşinin ardından Pala, okurları için kitaplarını imzaladı ve sevenleriyle fotoğraf çektirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.