Hava Durumu

İspanya tarih yazdı

Avrupa Futbol Şampiyonası’nın final maçında İtalya’yı 4-0’lık skorla mağlup eden İspanya, 3 büyük organizasyonda art arda şampiyon olan tek takım olurken, finallerin de en farklı skoruna imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2012 23:42
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2012 23:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İspanya tarih yazdı
Euro 2012 Finali'nde İtalya'yı 4-0 yenen İspanya, Avrupa Şampiyonu oldu. Üst üste 3 turnuvada mutlu sona ulaşan İspanyollar, Euro 2008 ve 2010 Dünya Kupası'nın ardından, Euro 2012'yi de kazanarak, ulaşılması güç bir rekoru ele geçirdi. Karşılaşmaya Boğalar etkili başladı. Topa sahip olan İspanya, 14.dakikada golü buldu. Derinlemesine pasta topla buluşan Fabregas, çizgiye indi ve altıpasa meşin yuvarlağı gönderdi. Geriden gelen Silva’nın kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. Golden sonra İtalya baskı kurmaya çalışırken, 41’de İspanya farkı ikiye çıkardı.

MOTTA PLANLARI BOZDU

Xavi’nin İtalya savunmasının arkasına attığı pasta topla buluşan Jordi Alba, kaleci Buffon'un yanından meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. İkinci yarıya İtalya hızlı başlarken, Di Natale ile inanılmaz bir gol kaçırdı. İkinci yarıda oyuna dahil olan Motta, 57’de sakatlanıp oyuna devam edemezken, oyuncu değişiklik hakkı kalmayan İtalya 33 dakikayı 10 kişi oynamak zorunda kaldı. Bu dakikadan sonra üstünlüğü tekrar eline alan İspanya, 84’te Torres ve 88’de Mata’nın attığı gollerle maçtan 4-0 galip ayrıldı. Bu arada maçta Cüneyt Çakır 4.hakem olarak görev aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.