Hava Durumu

İspat etsinler vekillikten istifa ederim

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, AK Parti'den istifa etmek için hiçbir yerden talimat almadığını söyledi. "Ben İdris Bal olarak istifa ettim" diyen Bal, "İspat etsinler vekillikten de, istifa ederim. Bu bir yalandır." ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2014 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2014 13:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İspat etsinler vekillikten istifa ederim

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen İdris Bal, gazetecilerin sorularını cevapladı. AK Parti’den istifasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunun Bal, “Benim ilkelerim var. Ben, kimseye yaranmak için siyasete girmedim. Sevdiğim milletime karşı ödevlerimi yerine getirmek için beni seçenleri iyi temsil etmek için Meclis’e girdim.” dedi

AK Parti’nin kurulduğu günlerde belirli korkularının olduğunu anlatan Bal, “AK Parti’nin birinci ve ikinci dönemine bakın, üçüncü dönemine bakın. Korkuları olanlar her zaman demokrattır. AK Parti 2002’de kurulduktan sonra, herkese kucağını açtı. Siyaset, barış söylemi, hakimdi. Korkuları vardı. Partisinin kapatılmasından korkuyordu. Anayasa Mahkemesi, HSYK’dan çekincesi vardı. Ne zaman ki, korkular bitti. Demokratlık güçlüyken ortaya konulur.” diye konuştu.

Yasa dışı dinlemelerle ilgili düşüncelerini açıklayan Bal, “Demokrasilerde özel hayat vardır. Buna müdahale edilmemeli. Demokrasi kuralsızlık değildir. Özel hayat korunmalı. Kim ne gaye ile yapıyorsa yapsın, artık bizim evlerimize yatak odalarımıza, ofislerimize girmemeli. Bu demokrasi olmaz saygısızlıktır.” şeklinde konuştu.

AK Parti'den istifa etmek için hiçbir yerden emir almadığını belirten Bal, "Ben İdris Bal olarak istifa ettim. Bir daha hodri meydan diyorum, ispat etsinler.
Gelsinler emirle talimatla istifa ettiğimi ispat etsinler vekillikten de istifa ederim. Bu bir yalandır." diye görüş belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.