Hava Durumu

İsrail'den flaş iddia

İsrail ordusunda askeri istihbarattan sorumlu olan Tümgeneral Aviv Koçavi, Tel Aviv’de düzenlenen güvenlik konferansında bir harita göstererek Türkiye’de üç El Kaide üssü olduğunu savundu. İddiaları yanıtlayan Türk dışişleri kaynakları ise "asıl tehdidin Türkiye'ye yönelik olduğunu" belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2014 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2014 18:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İsrail'den flaş iddia

Suriye’ye savaşmaya giden El Kaidecilerin orada kalmadığını ve NATO üyesi Türkiye üzerinden Avrupa’ya geçebileceğini öne süren Koçavi’ye, Reuters haber ajansı ulaştı.

ÜÇ İL, 100 KADAR MİLİTAN

Koçavi’nin sözcüsü, haritada kırmızı lekelerle gösterilen yerlerin El Kaide üslerini yansıttığını söyledi. Reuters, haritadan yaptığı çıkarımla bu üslerin Karaman, Osmaniye ve Şanlıurfa’da bulunduğunu iddia etti.

Tümgeneral Koçavi net bir sayı vermese de Reuters’ın haritada Mısır’daki cihatçıları temsil eden daire ile karşılaştırarak yaptığı yoruma göre, Türkiye’deki üç noktada toplam 100 kadar El Kaide militanı var.

ANKARA: ASIL TEHDİT TÜRKİYE'YE YÖNELİK

Ankara, İsrailli generalin iddalarını yalanladı. Hürriyet Dünyası'na konuşan dışişleri kaynakları, "Suriye'de yaşananlardan dolayı asıl tehdit Türkiye'ye yönelik. Suriye'deki durum nedeniyle bazı geçişler olduğu doğru ama bunlar en çok Türkiye'yi tehdit ediyor. Türkiye, bu yapılarla hali hazırda etkin şekilde mücadelesini sürdürüyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.