Hava Durumu

İsrail'den Türkiye'ye çok sıcak iki mesaj

İsrail Dışişleri Bakanlığı Siyasi Direktörü Pinhas Avivi, Türkiye ile Suriye konusunda masaya oturmayı önerdi. Aynı zamanda İsrail'in eski Ankara Büyükelçisi olan Avivi'nin Mavi Marmara meselesinde "önkoşulsuz olarak" masaya oturmayı teklif ettiği de bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2012 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2012 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İsrail'den Türkiye'ye çok sıcak iki mesaj

Kudüs'te bir grup Türk televizyoncu ile bir araya gelen İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın çok taraflı küresel ve stratejik işlerden sorumlu siyasi direktörü Avivi, Suriye'deki durumun hem İsrail'in hem de Türkiye'nin geleceğini etkilediğini belirterek, "Sorunları bir kenara bırakıp artık geleceğe bakmalıyız" dedi.

Televizyon kanallarının aktardığına göre Avivi, iki ülke yetkililerinin basın aracılığıyla sert açıklamalar yapmak yerine yeni bir mekanizma oluşturmaları gerektiğini de söyledi.

'Kriz yapay'
Avivi, Türk gazetecilere Mavi Marmara baskınıyla ilgili açıklamalar da yaptı.

Türkiye ile İsrail arasındaki krizin "yapay" olduğunu ifade eden İsrailli yetkili, "Her iki ülkenin de yaptığı hatalar oldu. Ancak bundan sonra iyi niyetle ve önkoşulsuz olarak masaya oturmalı, çözüm aramalıyız" diye konuştu.

Özür talebi karşılanabilir
Türkiye'nin Gazze'deki durumu ikili ilişkilerden ayrı tutması halinde çözüme çok daha kolay ulaşılabileceğini vurgulayan Avivi, Ankara'nın özür ve tazminat taleplerinin karşılanabileceğinin de işaretini verdi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.