Hava Durumu

İsrail tank ve uçaklarla vurdu!

Suriye ve çevresindeki İran-İsrail gerilimi artarak sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2018 08:59
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2018 08:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İsrail tank ve uçaklarla vurdu!

Suriye ve çevresindeki İran-İsrail gerilimi artarak sürüyor... İsrail, Suriye'nin güneyindeki Kuneytra iline bağlı Baas ve Hadar bölgelerine tank atışları ve hava akınları düzenledi. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü'nün Suriye'den İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'ndeki üslere doğru yirmi kadar roket attığı belirtildi. İran güçleri tarafından İsrail hedeflerine atıldığı belirtilen füzelerden bazılarının havada engellendiği ifade edilirken, olayda ölü ya da yaralı bulunmadığı aktarıldı. İsrail ordusu sözcüsü Jonathan Conricus gazetecilere "İsrail ordusu, Suriye'deki onlarca İranlı askeri hedefi vurdu" dedi.

Suriye'nin Kuneytra ilindeki yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, İsrail güçleri Golan işgal altında tuttuğu Golan'dan Suriye'nin güneyinde Beşar Esad rejiminin kontrolündeki Kuneytra iline bağlı Baas ve Hadar kentine tank atışları düzenledi.

Rejim güçlerinin çoklu roketatarlar ile karşılık vermesinin ardından İsrail savaş uçakları Baas kentinin çevresindeki bölgelere ve Kuneytra ilinin kuzey kırsalındaki Tel Ahmar bölgesine akınlar düzenledi. Saldırı sonrası İsrail'in Golan bölgesinde siren sesleri çalmaya başladı.

İsrail ordu sözcülüğünden AA muhabirinin sorusunu yanıtlayan bir yetkili, "Sirenlerin çalıştığını söyleyebilirim ancak nedenini söyleyemem. Henüz bilmiyorum." ifadelerini kullandı. Yetkili, tank saldırısına ilişkin de yorum yapmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.