Hava Durumu

ISS, Türkiye'de 'sağlığı' buldu

Dünya çapında 30'dan fazla ülkede 60 binden fazla müşteriye hizmet veren tesis yönetim şirketi ISS, pandemi sürecinde genel kârlılığı yüzde 2.2 azalırken Türkiye'deki operasyonunda bütçe hedeflerini tutturdu, hatta reel olarak yüzde 5 büyüdü.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2021 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2021 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
ISS, Türkiye'de 'sağlığı' buldu

ISS Türkiye CEO'su Cavit Habib, pandemi nedeniyle AVM'ler, plazalar, okullar gibi hizmet alanlarında daralma olsa da sanayi sektöründe, metro inşaatlarında işlerinin sürdüğünü, bu süreçte 4 büyük şehir hastanesinin tesis yönetim hizmetlerini üstlenmelerinin de yılı büyümeyle kapatmalarında rol oynadığını anlattı.

Yaklaşık 40 bin çalışanla Türkiye'nin 10'uncu büyük işvereni olduklarını, yaklaşık 4 bin müşteriye temizlik, güvenlik, catering, teknik, bitki bakım ve haşere kontrol hizmetlerini verdiklerini belirten Cavit Habib şunları söyledi:

"ISS Türkiye, 2018 yılında yüzde 37 organik büyüme sağlayarak 2 milyar 25 milyon TL ciro ile elde etti. 2019'da da aynı büyüme oranını yakaladık ve yılı 2 milyar 700 milyon TL ciro ile kapattık. 2020'ye de çok iyi başladık, yüzde 30 büyüme hedefliyorduk. Ancak pandemi bütün hesapları etkiledi. Sonuçta yüzde 5 reel büyüdük. Karlılıkta da bir sıkıntı yaşamadık. ISS'nin diğer ülkelerindeki operasyonlarında önemli daralmalar oldu, şirket globalde yılı eksi yüzde 2 karlılıkla kapattı. Türkiye'de yöneticilik yapan, kriz yönetmeyi öğreniyor. Bizim bir avantajımız da bu oldu."

9 bin kişi

Bu süreçte şehir hastanelerine hizmet vermeye başladıklarını kaydeden Habib, "Sağlık sektöründe halen yaklaşık 9 bin çalışanımız görev alıyor. Tabii tüm dünyayı etkileyen salgın varken insanların hastanelerde çalışmasını sağlamak kolay değildi, çok zorlandık ama doğru yönetmeyi başardık" dedi.

Gıda fiyatları düşüşe geçebilir

ISS Türkiye'nin yaptığı iş gereği piyasadaki önemli alıcılardan biri olduğunu hatırlatan Cavit Habib, piyasa ve fiyat hareketlerine ilişkin gözlemlerini şöyle aktardı:

"Şu anda donuk bir ticari hayat var. Bir süre daha bu şekilde devam ederse özellikle gıda tarafında fiyatların düşebileceğini görüyorum. Mart ayı itibariyle kademeli bir açılma gündemdeyse de ben Haziran 2022'den önce maskesiz hayata geçebileceğimizi düşünmüyorum."

Globale, Türkiye'den İK

Cavit Habib, "ISS Türkiye'nin pandemi yılında hedeflerini tutturması, global organizasyonda öne çıkmasını sağladı mı?" şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:

"Türkiye zaten, ISS içinde 6'ncı büyük organizasyon. Şu dönemde ISS'te bir yeniden yapılanma süreci söz konusu. Şirketin Kopenhag'daki merkezinden bazı birimler Polonya'ya taşınıyor. Bu süreçte Türkiye organizasyonundan insan kaynakları yöneticilerinden bazıları ana merkeze atandı. Yani buradan oraya insan kaynağı veriyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.