Hava Durumu

"İstanbul'a borcumu ödeme vakti"

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "11 yaşımda bu şehre geldim. Birçoğunuz da benim gibi memleketinden daha güzel bir gelecek için İstanbul'a gelmiş olabilir. Ortaokul, lise ve üniversite okudum. Burada evlendim. Burada yuva kurdum, çocuk ve torun sahibi oldum. 11 yaşındaki Binali'den bugünkü Binali Yıldırım'a gelişimle ilgili her türlü yaşadığım gelişmeleri bu şehre borçluyum. Şimdi Peygamberimizin müjdelediği İstanbul'a borcumu ödeme vaktimin geldiğini düşünüyorum." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2019 22:14
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2019 22:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"İstanbul'a borcumu ödeme vakti"

Yıldırım, İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) şubat olağan meclis toplantısındaki konuşmasının başında, merhum İTO Başkanı İbrahim Çağlar için dua etti.
İTO'nun İstanbul ekonomisinin kalbi olduğunu dile getiren Yıldırım, İstanbulluluk kavramının önemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Binali Yıldırım, Türkiye'nin dört bir yanından gelenlerin İstanbul'da ahenk içerisinde çok güzel bir karışım ortaya çıkardığını belirterek, İstanbul'un iyi olmasının Türkiye'nin genelini etkileyeceğini kaydetti.

İstanbul'un Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu anlatan Yıldırım, "İstanbul ayrı bir ülke olsaydı AB'nin 13. büyük ülkesi, dünyanın da 41. büyük ülkesi olurdu. Tarihimizden ve medeniyetimizden İstanbul'u çıkarırsak geriye çok az şey kalır. Çanakkale'ye dayanan düşmanın asıl hedefi İstanbul'du. Çünkü İstanbul Türkler'in kalbidir." diye konuştu.

Yıldırım, İstanbul'un Türkiye ekonomisindeki yerine ilişkin bilgiler verdiği konuşmasında, "İstanbul her anlamda lider bir şehirdir. Bankalardaki toplam mevduatın yüzde 45'i İstanbul'da. 206 üniversitenin 61'i İstanbul'da, İstanbul aynı zamanda bir öğrenci şehri. TBMM, üyelerinin de altıda biri
İstanbul'dan seçiliyor. Dolayısıyla, siyaset Ankara'da yapılsa da, Türkiye'nin resmi başkenti Ankara olsa da ticareti ve ekonominin başkenti İstanbul. Bu hiçbir tartışmaya mahal olmadan bilinen bir gerçektir." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.