Hava Durumu

İstanbul beyaza büründü!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden hafta boyunca peş peşe yapılan uyarıların ardından önceki gece başlayan kar yağışı dün gün boyunca İstanbul'da etkisini gösterdi. Kar yağışının devam ettiği kentte her yer beyaz örtüyle kaplandı. Yoğun kar yağışının bugün de sürmesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2021 08:10
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2021 08:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İstanbul beyaza büründü!

Önceki gece başlayan ve dün gün boyu devam eden kar yağışı İstanbul'u beyaza bürüdü. Özellikle Taksim Meydanı, Gezi Parkı ve İstiklal Caddesi'nde kartpostallık görüntüler oluştu. Havadan da görüntülenen Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ndeki sakinlik dikkat çekti.

TADINI TURİSTLER ÇIKARDI

Kar yağışıyla İstanbul'un tarihi yarımada bölgesi de beyaz renge büründü. Sultanahmet Camii ve Ayasofya'da oluşan kar manzarası havadan fotoğraflandı. Tarihi mekanlardaki kar güzelliğinin tadını sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan turistler çıkardı.

KISITLAMADA YOLLAR BOŞ KALDI

Öte yandan kar yağışı, Çatalca, Silivri, Esenyurt, Büyükçekmece ve Bahçelievler'de de etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle sürücülerin zaman zaman ilerlemekte güçlük çektiği görüldü. Park halinde bulunan araçlar ise karla kaplandı.

Kar yağışı Anadolu Yakası'nda da etkili oldu. Çamlıca Tepesi, Üsküdar ve Kadıköy meydanları beyaz örtüyle kaplandı. Ara sokaklarda otomobillerin ve ağaçların üzerleri bembeyaz oldu. Sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle yollar boş kaldı.

EKİPLER ARALIKSIZ ÇALIŞIYOR

Kentte yüksek kesimlerde dün öğle saatlerinde kar kalınlığı yer yer 30 santime kadar çıktı. Kar, zaman zaman tipi şeklinde de etkili oldu. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin karla mücadele ekipleri ise yollarda buzlanma riskine karşı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

MAMA VE SU BIRAKTILAR

Kar yağışı ile iyice soğuyan havada sokak hayvanları da yiyecek ve içecek bulmakta zorlandı. Beşiktaş Belediyesi Veteriner İşleri ekipleri ilçenin belli noktalarına sokak hayvanları için mama ve su bıraktı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.