Hava Durumu

İstanbul Boğazı'nda gemi arızası

İstanbul Boğazı'nda River Elbe isimli bir geminin makine bölümünde arıza meydana gelince, gemi Boğaz'a demirledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2021 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2021 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İstanbul Boğazı'nda gemi arızası

Panama bandralı River Elbe isimli yük gemisi İstanbul Boğazı geçişi sırasında makine arızası nedeniyle sürüklenmeye başladı. Boğazda demir atan gemiye Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. İstanbul Valiliği, İstanbul Boğazı'nda bir kuru yük gemisinin makine arıza nedeniyle sürüklendiğini, yapılan kontrollerde herhangi bir can ve mal kaybı ile çevre kirliliği yaşanmadığının tespit edildiğini açıkladı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "10.45'te Panama bayraklı River Elbe isimli kuru yük gemisi, İstanbul Boğazı Yeniköy dönüşünde makine arızası nedeniyle acil olarak demirlemiştir. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait kurtarma römorkörleri ivedilikle olay mahalline yönlendirilmiştir. Kılavuz kaptanımız gemiye çıkarılmış olup gerekli kontroller yapılmaktadır. Herhangi bir can, mal kaybı ve çevre kirliliği yaşanmamıştır" denildi.

"CAN VE MAL KAYBI YOK"

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklama ise şu ifadeler yer aldı: "Bugün saat 10.45 sıralarında Panama bayraklı River Elbe isimli kuru yük gemisi İstanbul Boğazı Yeniköy Dönüşü'nde makine arızası nedeniyle acil olarak demirlemiştir. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait kurtarma römorkörleri ile Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı unsurları ivedilikle olay mahalline yönlendirilmiş ve yapılan kontrollerde herhangi bir can ve mal kaybı ile çevre kirliliği yaşanmadığı tespit edilmiştir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.