Hava Durumu

İstanbul'da Beykoz Çayırı'nı 'Millet Bahçesi'ne çevirecek karar onaylandı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun veto ettiği Beykoz Çayırı'nı millet bahçesine dönüştürecek imar planları, AK Parti ile MHP grubunun oyları ile 'ısrar kararı' olarak aynen kabul edildi. Planlar, çayırı yapılaşmaya açacağı gerekçesi ile kamuoyunun tepkisine neden olmuştu.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2021 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2021 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İstanbul'da Beykoz Çayırı'nı 'Millet Bahçesi'ne çevirecek karar onaylandı

İBB Meclisi'nin ekim ayı oturumlarının son bileşimi Yenikapı'daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

İBB Meclisi 2. Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında toplanan oturumda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun veto ettiği kararlar tekrar oya sunuldu.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, Beykoz Çayırı'nın 'Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesi için alt ve üst ölçekli imar planlarında yapılan değişiklikler, İmamoğlu tarafından veto edilen kararlar arasında yer aldı.

Beykoz Belediyesi tarafından hazırlanan plan değişikliği teklifleri doğrultusunda çayıra; millet kıraathanesi, sanat atölyeleri, çay bahçesi, okçuluk ve tenis gibi spor alanları, cami, mescit, büfe, idari tesis, otobüs-teleferik hattı istasyonu, emsale dahil olmamak üzere zeminaltı otopark yapılmasının önü açılmıştı. İnşaat alanı bin 929 metrekareden, 4 bin 800 metrekareye yükseltilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.