Hava Durumu

İstanbul'da metrobüs durağı ile ilgili önemli duyuru!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan yenileme ve genişletme çalışmaları kapsamında Edirnekapı metrobüs durağı bu hafta sonu Beylikdüzü, bir sonraki hafta sonu ise Söğütlüçeşme istikametine doğru kapanacak.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2020 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2020 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İstanbul'da metrobüs durağı ile ilgili önemli duyuru!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 44 istasyonlu ve günlük 1 milyona yakın yolcu taşıyan metrobüs hattındaki yolcu yoğunluğunu azaltmak, engelli erişimini sağlamak amacıyla, istasyonları yeniliyor ve genişletme çalışmaları yapıyor. Bu kapsamda, Edirnekapı İstasyonu'nda Temmuz ayında başlatılan genişletme çalışmaları devam ediyor. İstasyon, bariyerlerin ve zemin beton imalatının yapılabilmesi için, 9 Ekim Cuma'yı 10 Ekim Cumartesi'ye bağlayan gece yarısı, Beylikdüzü istikametine tek yönlü kapatılacak. Çalışmalar hafta sonu tamamlanıp 12 Ekim Pazartesi saat 05:00'te bitirilecek ve hat, çift yönlü kullanıma açılacak.

Aynı şekilde, bir sonraki hafta sonu, yani 16 Ekim Cuma gecesi Söğütlüçeşme yönü yolculara kapatılacak. Bu çalışmalar da hafta sonu tamamlanıp 19 Ekim Pazartesi sabah 05:00'te istasyon, çift yönlü olarak kullanıma açılacak. İlk hafta sonu istasyonun Beylikdüzü istikametinde kapıların ters tarafta kalması nedeniyle yolcu iniş ve binişleri yapılamayacak. Yolcular bir önceki veya bir sonraki istasyondan inip binebilecek. Bir sonraki hafta sonu bu kez Söğütlüçeşme istikameti kapatılacağından, bu yöne gitmek isteyen İstanbullular, bir önceki veya bir sonraki istasyondan iniş veya biniş yapabilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.