Hava Durumu

İstanbul'da vahşice öldürülen otelci çift cinayetinde yeni detaylar

İstanbul'da otel işletmeciliği yapan ve 20 gün önce ayrı ayrı yerlerde birisi silahla başından vurularak diğeri ise boğazı kesilerek öldürülen Nuri ve Esra Yıldız çifti cinayetinde Nuri Yıldız'ın abisinin 3 çocuğu tutuklandı. Birisi kadın 3 cinayet zanlısının, emniyet ve mahkemede verdikleri ifadede cinayet suçlamalarını kabul etmeyip Yıldız'a 600 bin lira ortaklık parası verdiklerini ifade ettikleri öğrenildi. Güvenlik kamera ve plaka tanımlama sistemi görüntüleri ile HTS kayıtlarından cinayet zanlılarına ulaşan polisin, cinayetin Nuri Yıldız'ın abisi Fahri Yıldız'ın 2 oğlu tarafından servetini ele geçirmek için işlendiğini tespit etti.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2021 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2021 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İstanbul'da vahşice öldürülen otelci çift cinayetinde yeni detaylar

Beyoğlu'nda otel işletmeciliği yapan Nuri ve Esra Yıldız çiftinin katledildiği olay Esenyurt'ta 11 Ekim günü gece geç saatlerde yanan bir otomobil ihbarıyla ortaya çıkmıştı. İtfaiye ekiplerinin söndürdüğü araçtaki kan izleri üzerinde çalışma yapan polis, aracın sahibi olarak belirledikleri Nuri Yıldız'ın Bahçelievler'de bulunan evine gidince, boğazı kesilerek öldürülmüş bir kadın cesediyle karşılaştı. Ceset üzerinde inceleme yapan polis, öldürülen kadının Nuri Yıldız'ın eşi Esra Yıldız olduğunu belirlemişti. Zanlıların Esra Yıldız tarafından tanınan şahıs ve şahıslar olduğunu belirleyen polis, cinayeti işlemiş olabileceği ihtimaliyle Nuri Yıldız'ı arama çalışmaları başlatmıştı.

DURAKTA ARACA BİNEN İKİ KİŞİ

Cinayet Büro ekipleri tarafından başlatılan araştırmalarda, Nuri Yıldız'ın Esenyurt'ta bulunan yanan aracının bulunduğu nokta ile Beyoğlu'nda bulunan işyeri arasındaki 50 km'lik bir güzergahta güvenlik kamera ile plaka tanıma sistemi görüntüleri incelemeye alındı. Yapılan görüntü incelemelerinde, 10 Ekim günü gece saat 21.53'te Beyoğlu'ndaki otelinden çıkış yapan Nuri Yıldız'ın eşi Esra Yıldız'ın da kendisinden yarım saat önce aynı otelden çıkıp Bahçelievler'de bulunan evlerine gittiği tespit edildi. Eşi taksiyle eve dönen Yıldız'ın kendisinin ise lüks cipiyle işyerinden çıkıp Bahçelievler'e gittiği ve durduğu bir durakta 2 kişinin aracına bindiği, Yıldız'ın aracına binen 2 kişiyi buluşma noktasına getiren otomobilin ise daha sonra yoluna devam ettiği tespit edildi.

CİPİN ÖN CAMINDA ÇATLAK

Görüntüleri dikkatle inceleyen ekipler, önce Büyükçekmece'ye oradan da Beylikdüzü'ne seyreden cipin ilerleyen görüntülerde ön camında bir anda çatlak oluştuğunu tespit etti. Nuri Yıldız'ın içinden canlı veya cansız indiğine dair görüntülere henüz ulaşılamayan cip, bir süre sonra Avcılar'da Nuri Yıldız'ın evinin önünde görüldü. Kamera görüntülerine göre yaklaşık 10 dakika burada kalan cip, ardından ateşe verildiği Esenyurt'a doğru yola çıktı.

CESEDİ 3 GÜN SONRA BULUNDU

Cinayet büro ekipleri, cip üzerinde ve Esra Yıldız'ın cesedinin bulunduğu evde yaptığı incelemeler sonrasında Nuri Yıldız'a ulaşmak için araştırmalarını derinleştirdi. Ekipler, 3 günlük çalışmalar sonrasında Nuri Yıldız'ın cesedine Beylikdüzü'ndeki boş bir alanda ulaştı. Öldürüldükten 3 gün sonra cesedine ulaşılan Yıldız'ın Bahçelievler'de aracına aldığı 2 kişi tarafından silahla ateş edilerek öldürüldüğü ve cipin camındaki çatlağın da cinayet sırasında kullanılan silahtan çıkan mermiyle oluştuğu polis tarafından tespit edildi.

BOĞAZLAYARAK ÖLDÜRDÜ, ESENYURT'A KAÇTI

Yine polisin tespitine göre, güvenlik kamera ve HTS kayıtları üzerinde yapılan incelemelerde, araçtaki 2 kişi önce Nuri Yıldız'ı cipinin içerisinde öldürüp daha sonra Yıldız'ın Bahçelievler'deki evinin önüne gitti. Burada, Nuri Yıldız'ın telefonu ile eşi Esra Yıldız'ı arayıp kısa bir görüşme yaptıktan sonra, daha önceden kendilerini tanıyan ve kapıyı açmakta tereddüt etmeyen Esra Yıldız'ı girdikleri evde boğazlayarak öldürdükten sonra Esenyurt'a doğru kaçtıkları tespit edildi.

YİNE AYNI ARAÇ

2 katil zanlısı, Nuri Yıldız'ın cipiyle Haramidere kavşağına kadar kaçan geldi. Cipi orada ateşe veren zanlılar, kendilerini almaya gelen araca binerek olay yerinden uzaklaştılar. Zanlıların bindikleri aracın Bahçelievler'e Nuri Yıldız'la buluşmaya gittikleri sırada indikleri aynı araç olduğu belirlendi.

ARACA BİNEN 2 KİŞİ ORTAYA ÇIKTI

Cinayet Büro ekiplerince güvenlik kameraları ve PTS (plaka tanıma sistemi) üzerinde yapılan incelemelerde Nuri Yıldız'ın cinayet gecesi Bahçelievler'de cipiyle gidip durduğu yere gelen aracın ağabeyi Fahri Yıldız'a(58) ait olduğu belirlendi. Otomobilden inerek Nuri Yıldız'ın aracına binen 2 kişinin ise ağabeyinin oğulları Ferhat Yıldız (27) ile Muhyettin Yıldız (35) olduğu, aracı kullanan şahısın ise bir başka yeğeni Aleyna Yıldız (20) olduğu tespit edildi.

Tespitlerin ardından harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri 3 gün önce düzenlediği baskınlarla Nuri Yıldız'ın abisi Fahri Yıldız ile eşi Zübeyde Yıldız (65), yeğenleri Muhyettin(35), Ferhat (27), Aleyna (20), Berfin (26) ve Songül Yıldız'ı (37) adreslerine yaptığı baskınlarla yakalayarak gözaltına aldı.

'BİZİ DE ÖLDÜRECEKLER' KORKUSU

Emniyette 3 gün süreyle sorgulanan 7 kişilik Yıldız ailesinin tamamı cinayet suçlamalarını inkar etti. Muhyettin Yıldız'ın ise verdiği ifadede, otellere ortak olmak için amcası Nuri Yıldız'a 600 bin lira ödediğini ancak amcasının ortaklık sözünü ve yükümlülüğünü yerine getirmediğini ifade ettiği öğrenildi.

Muhtemel bir servet ele geçirme cinayeti üzerinde duran ve cinayetin kesin nedeni üzerine araştırmalarını devam ettiren cinayet polisinin soruşturma kapsamında gözaltına aldığı Yıldız ailesinden Fahri, Zübeyde, Songül ve Berfin Yıldız'a ise adli kontrolle serbestlik verildiği öğrenildi. Cinayet soruşturması kapsamında ifadelerine başvurulan Nuri Yıldız'ın 2 oğlunun ise babalarının öldürülmesi sonrası psikolojilerinin bozulduğu ve "bizi de öldürecekler" diyerek ölüm korkusu içerisine girdikleri öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.