Hava Durumu

İstanbul'da yangın, mahsur kalan yaşlı adamı itfaiye kurtardı

İstanbul Üsküdar'da 6 katlı binanın 5. katında yangın çıktı. Yanan dairede mahsur kalan 1 kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2020 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2020 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İstanbul'da yangın, mahsur kalan yaşlı adamı itfaiye kurtardı

Cumhuriyet Mahallesi Esatpaşa Caddesi'nde bulunan 6 katlı apartmanın 5'inci katındaki dairede saat 16.30 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Dairedeki yangını görenler durumu itfaiyeye bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yangın nedeniyle binada yaşayanlar korku ve panik yaşarken dışarıya çıktı. Polis ekipleri de vatandaşları uzaklaştırarak çevre güvenlik önlemi aldı.

Yanan dairede yaşayan emekli müfettiş Ragıp Arıkan (75), alevler arasında mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri, merdiven yardımıyla çıktıkları dairede yangına müdahale etmeye başladı.

Bir taraftan yangına müdahale eden ekipler diğer yandan da mahsur kalan Ragıp Arıkan'ı kurtarmaya çalıştı. İtfaiye ekipleri yanan dairenin kapısını kırarak içeri girdi. İtfaiye ve sağlık ekipleri mahsur kalan Arıkan'ı sedye ile aşağıya indirdi. Dumandan etkilenen Arıkan ambulansla hastaneye kaldırılırken, durumun ağır olduğu öğrenildi.

EŞİNİ KOMŞULARI SAKİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞTI

Yangın haberini alan eşi Nalan Arıkan da olay yerine geldi. Çevredeki vatandaşlar ve komşuları eşini sakinleştirmeye çalıştı. Yangın itfaiyenin 1 saat süren çalışmaları sonucu tamamen söndürüldü. Bir görgü tanığı "dairede dumanlar yükseldiğini gördüm. İtfaiye ve ambulansa haber verdik. İçeride bir kişi mahsur kaldı." diye konuştu.

Polisin yangın ile ilgili soruşturması devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.