Hava Durumu

İstanbul'dan sonra şimdi de Eskişehir! 'Ucuz baklava' kuyruğu

Bahçelievler'de arife günü sabahın erken saatlerinde ucuz baklava almak isteyenler tatlıcı dükkanın önünde metrelerce kuyruk oluşturdu. Eskişehir'de de, Kurban Bayramı arifesinde kilo fiyatı 18 ile 30 lira arasında değişen baklava çeşitlerinden almak isteyenler, iş yeri önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2021 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2021 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İstanbul'dan sonra şimdi de Eskişehir! 'Ucuz baklava' kuyruğu

Bahçelievler Şirinevler'de Kurban Bayramı öncesi bir baklavacının piyasaya göre ucuz fiyata sattığı baklavalar nedeniyle yoğunluk oluştu. Arefe günü sabahın ilk saatleri ile birlikte sıraya giren vatandaşlar tatlıcı dükkanı önünde metrelerce kuyruk oluşturdu. Sıcak havaya rağmen yaklaşık bir saatlik beklemenin ardından dükkanın içine girebilenler, kilosu 19 liradan başlayan baklavalardan satın aldı. Bazıları sıcaktan daha az etkilenmek için karton parçalarıyla kendilerine gölge yaptı. Metrelerce uzayan baklava sırası havadan görüntülendi.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN TEREYAĞLI FISTIKLI VE CEVİZLİ BAKLAVA

Baklava markasının İstanbul'daki şubesini işleten Adil İpekli, "Halkı, vatandaşı düşünen bir yapımız var. Buna istinaden baklava uygun üretiliyor. Herkes baklava yiyebilsin diye biz de bu fiyata vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Bir günde sattığımız baklava 4-5 tonu bulabiliyor. Bugün için bu rakam biraz daha yüksek diyebiliriz" dedi. Baklava almak için sırada bekleyen bir vatandaş da, "Yaklaşık bir saattir bekliyorum. Fiyat uygun olduğu için geldik. 3 kilo baklava alacağım. Baklavası çok güzel" dedi. Kilosu 19 liradan başlayan baklavalardan en çok tercih edilenleri ise tereyağlı fıstıklı ve cevizli baklava.

ESKİŞEHİR'DE DE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Tepebaşı ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde, kilosu 18 ile 30 liradan satılan baklava, yoğun ilgi gördü. Kurban Bayramı arifesinde sabahın erken saatlerinde tatlıcı önüne gelenler, baklava alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Bayramlık baklava alabilmek için saat 05.00'te sıraya giren müşterilerinin olduğunu söyleyen işletme müdürü Cem Aldemir, "Bu kuyruk artık geleneksel hale geldi. Sağ olsun Eskişehirliler yoğun ilgi gösteriyorlar. Biz de ondan çok mutluyuz. Tatlılarımız Şanlıurfa'dan günlük olarak taze geliyor. Zaten işin sırrı burada. Eskişehir'e, tatlıyı taze yedirmeye biz alıştırdık. Fiyatlarımız uygun, bütçeyi sarsmıyor. Herkesin alma sebebi fiyatının uygun ve çok lezzetli olması. Sabah saat 05.00'da gelenler var, dün sabah 09.00'da açtık, en son satışı 08.30'da gelen müşterimize yaptık" diye konuştu.

"FİYATLAR UYGUN, KALİTESİ GÜZEL"

Yaklaşık 2 saat sırada beklediğini belirten Ahmet Yılmazdoğan da "Bayramlık baklava almaya geldik. Burada fiyatlar uygun. Kalitesi de güzel. Her bayram böyle kuyruk oluyor. Yaklaşık 2 saattir bekliyorum" dedi.

Fiyatının uygun olmasından dolayı tercih ettiğini dile getiren Metin Kalay da "3 saattir sıradayım. Eskişehir'in en hesaplı ve kaliteli baklavalarından olduğu için de bayramlarda burayı tercih ediyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.