Hava Durumu

İstanbul için kritik uyarı!

İBB, dün gece saatlerinde başlayan ve 18 evin çatısını uçurup, 32 ağacı deviren fırtınanın ikinci dalgasının beklenildiği konusunda uyarılarda bulundu. Bugün akşam saatlerinde ikinci dalganın beklenildiği fırtına, pazar günü de etkisini sürdürecek.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2019 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2019 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İstanbul için kritik uyarı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dün gece saatlerinde başlayan ve sabaha kadar süren fırtınanın bugün akşam saatlerinde tekrardan başlamasının ve pazar günü de etkisini devam ettirmesini beklediklerini açıkladı. Gece saatlerinde meydana gelen fırtınada 18 evin çatısının uçtuğunu, 32 ağacın devrildiğini ve 28 evi su bastığını belirten İBB, İstanbullulara dikkatli olma çağrısında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, yağmur ve fırtınanın saat 02.00'den itibaren saatlerinde özellikle Boğaz çevresindeki Beşiktaş, Beykoz, Üsküdar, Sarıyer, Beyoğlu ve Fatih'te etkili olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Kadıköy, Tuzla, Kartal, Maltepe, Ümraniye, Sultanbeyli, Şile, Kağıthane, Bayrampaşa, Güngören, Bakırköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Çatalca'da da şiddetli yağmur ve rüzgarın gece boyunca sürdüğü ifade edildi.

Yağışlar ve fırtına nedeniyle çoğunluğu Boğaz çevresinde olmak üzere İstanbul genelinde 18 evin çatısının uçtuğu, 32 ağacın devrildiği ve 28 evi su bastığı kaydedildi. Yağış nedeniyle bir aracın da zarar gördüğü belirtildi.

BU GECE İKİNCİ DALGA GELİYOR

Öte yandan, Silivri, Çatalca ve Büyükçekmece şehrin batısında metrekareye ortalama 10 ila 35 kg arasında yağış düştüğü kaydedilirken "En yoğun yağış Beylikdüzü Haramidere ve Güngören Davutpaşa bölgelerinde görüldü. Çok kısa bir zaman diliminde metrekareye ortalama 10 - 12 kg yağmur kaydedildi. Yağışla birlikte kuzeyli yönlerden (Karayel-Poyraz) kuvvetlenen rüzgâr nedeni ile dün 30 dereceler civarında seyreden hava sıcaklıkları 8-10 derece azalarak mevsim normallerine geriledi" denildi.

Öğle saatlerinden itibaren ara veren yağmurun akşam saatlerinden itibaren yeniden etkili olması beklendiği belirtilirken pazar günü de sürmesi beklenen yağışın pazartesi gününden itibaren İstanbul'u terk edeceği ifade edildi. Hava sıcaklığının ise önümüzdeki hafta boyunca gece 14-16, gündüz 19-23 derece civarında olacağı belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.