Hava Durumu

İstanbul'da normalleşme ne alemde?

İstanbul, Türkiye'nin ikinci normalleşme sürecine 'yüksek riskli' kategoriyle girdi. Bu süreçte kafe ve restoranlar akşam 7'ye kadar açıkken, bar ve meyhaneler henüz kepenkleri kaldıramadılar. Sputnik 'turuncu' kodlu şehrin sokaklarını görüntüledi ve sordu: İstanbul ne kadar normalleşebildi?

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2021 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2021 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İstanbul'da normalleşme ne alemde?

Türkiye Mart başından itibaren pandemi döneminde ikinci normalleşme sürecine adım attı. Sağlık Bakanlığı ülkeyi risk durumuna göre dört renge ayırdı. İstanbul an itibariyle turuncu renkli yani henüz riskli durumdan sıyrılabilmiş değil.

Ancak İstanbul sokakları normaline dönmüş durumda. Sokaklarda kalabalık hakimken, 20 Kasım'dan beri müşterilerini ağırlayamayan kafe ve restoranlar hala boş. Kısıtlamaların hafiflemesiyle halkın endişeleri kaybolmuş değil. Kafe ve restoranlar siftah bile yapamamaktan şikayetçi. Akşam 7'ye kadar açık kalabilecek olan bu işletmeler saat kısıtlamasından da yakınıyorlar.

Öte yandan bar ve meyhaneler kısıtlamaların gevşemesinden nasibini alamadı, hala kapalılar. Bir seneyi aşkın kepenkleri kapalı olan bu işletmeler iflasın eşiğinde ve on binlerce çalışanı işsiz durumda. Mağdur olanlar sadece işletme sahipleri değil, eğlence sektöründe sigortasız çalışmanın yaygın olmasından dolayı bar ve meyhanelerde çalışan işçiler devlet tarafından yapılan desteklerden de yararlanamadılar. Sputnik 'turuncu' kodlu şehrin sokaklarını görüntüledi ve halka sordu: İstanbul ne kadar normalleşebildi?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.