Hava Durumu

İstanbul seferber oldu, onu arıyor

İstanbul Zekeriyaköy’de 3,5 yaşındaki Pamir, sabah saatlerinde anne ve babası uyuduğu sırada evden çıkarak kayıplara karıştı.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2014 21:12
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2014 21:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İstanbul seferber oldu, onu arıyor

İstanbul Zekeriyaköy’de 3,5 yaşındaki Pamir, sabah saatlerinde anne ve babası uyuduğu sırada evden çıkarak kayıplara karıştı. Jandarma, zabıta, itfaiye ekipleri ve mahalle sakinleri çocuğu bulabilmek için adeta seferber oldu. Pamir’in bulunması için sosyal medyada da harekete geçildi.

Edinilen bilgiye göre, olay Sarıyer Turunç 1 Mahallesi Ateş Çiçeği Sokak’taki bir villada meydana geldi. İddiaya göre, 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik, sabah saat 09.00 sıralarında anne ve babası uyuduğu sırada üzerindeki uyku tulumuyla binanın arka kapısının demirliklerinden çıktı. Bir süre sonra uyanan baba Serdar Dikdik oğlunun evde olmadığını görünce jandarma ekiplerine ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, ailenin ifadesini aldıktan sonra arama ve kurtarma çalışmalarına başladı. Öğle saatlerine kadar arama yapan jandarma ekipleri çocuğa ulaşamadı. Baba Dikdik, mahalle sakinlerine oğlunu sordu ancak çocuğun izine ulaşamadı. Arama ve kurtarma çalışmaları itfaiye, zabıta ekipleri ve mahalle sakinlerinin katılımıyla genişledi.

Özellikle ormanlık alana gitmiş olabileceği ihtimali üzerine mahalle sakinleri ormanlık alanda arama yaptı. Çocuğun mahalle yakınındaki bir inşaat alanında bulunan 15 metrelik bir kuyuya düşme ihtimali üzerine itfaiye, zabıta ve İSKİ ekipleri kuyudaki suyu boşalttı. Suyun çekilmesinin ardından çocuğun kuyuya düşmediği anlaşıldı. Jandarma ekipleri, mahalle sakinlerinin ifadesine başvururken, arama çalışmalarında henüz küçük çocuğa ulaşılamadı.

Çocuğunun sabah saatlerinde evin kapısını açarak dışarı çıktığını ifade eden baba Serdar Dikdik, “Çitlerden de atlamış kaçmış. Yaklaşık 09.30- 0.00’dan beridir yok. Her tarafta arıyoruz. Jandarma arıyor. Görenlerin, duyanların ulaşmasını rica ediyorum. 3,5 yaşında ismi Pamir, erkek çocuk, üstünde uyku tulumu var. Ayakkabı yok. Düz çizgili bir tulum var. Her tarafa bakılıyor, kuyuya düştü diye bir şüphemiz yok. Ormanda da aranıyor. Tüm güvenlik birimlerine haber verdik. Facebook, Twitter gibi sosyal medyadan eşimize dostumuza da haber verdik. Bir kere de geçtiğimiz hafta çıktı ama yakınlardaydı hemen bulduk. Ancak bu sefer ev kilitliydi, evin kapısını nasıl açıyorsa açtı gitti. Kaçırılmış olma ihtimalini düşünmüyorum. Yani o şeyleri aklıma getirmek istemiyorum” dedi. Jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

KOMANDOLAR SEFERBER OLDU

Aramalara Hadımköy Jandarma Komando taburundan 50 er ve komutanlar katıldı. Zekeriyaköy’ün etrafındaki ormanlık alana dağılan komandolar, ekipmanlarıyla birlikte küçük Pamir’i aramayı sürdürüyor. Çocuğun evde giydiği ayakkabısı da arama kurtarma köpeğine koklatılarak iz sürülüyor.

Öte yandan, Zekeriyaköylüler de kendi araçları ve motorlarıyla geniş alanda küçük Pamir’i arıyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.