Hava Durumu

İstanbul'un birçok noktasında yeni Halk Ekmek büfeleri kuruluyor

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk Ekmek büfeleriyle ilgili yeni bir duyuru yaptı. İmamoğlu, "Yeni Halk Ekmek büfeleri İstanbul'un birçok noktasında kurulmaya başladı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2021 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2021 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İstanbul'un birçok noktasında yeni Halk Ekmek büfeleri kuruluyor

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni Halk Ekmek büfelerini şehrin birçok noktasında kurmaya başladıklarını duyurdu. Kişisel Twitter hesabında paylaşımda bulunan İmamoğlu, "Yoksulluk haritasına göre tespit ettiğimiz noktalarda; şehit yakınları, gazi, engelli, dul ve yetim vatandaşlarımızın işleteceği şekilde İstanbullulara en sağlıklı ve ucuz ekmeği ulaştıracağız" diye yazdı. ​İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği, Halk Ekmek büfelerini şubat ayında haksız rekabet yarattığı gerekçesiyle şikayet etmişti.

Konuya ilişkin açıklamasında şehirdeki ekmeğin yüzde 6'sının Halk Ekmek, yüzde 94'ünün fırınlar tarafından üretildiğini belirten İmamoğlu, şunları söylemişti:

"Yüzde 6 için bu kadar gürültü kopartmanın arkasında ne yazık ki başka şeyler hissediyorum. Üzüntü ile de takip ediyorum. Biz ihtiyacı olan vatandaşlarımıza Halk Ekmek bünyesinde neredeyse 1.5 milyona çıkmış günlük üretimimizle desteklemeye ve onların yanında olmaya devam edeceğiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.