Hava Durumu

İstatistikte geri skorda üstün

İbrahim Üzülmez'in göreve gelişiyle son 4 maçta 3 galibiyet elde eden ve 'Zirve yarışında ben de varım' diyen Bursaspor istatistiksel açıdan rakiplerinin gerisinde kalmasına karşın skor bakımından gülen taraf olmayı başardı.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2020 08:51
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2020 08:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İstatistikte geri skorda üstün

OYUN FELSEFESİNİ AŞILIYOR
Bursaspor'da teknik direktör İbrahim Üzülmez oyun felsefesini futbolcularına aşılarken, Yeşil Beyazlılar genç teknik adam yönetiminde çıktığı dört maçta hanesine 9 puan yazdırmayı başardı. Bursaspor Üzülmez döneminde sadece ilk maçta Menemenspor'a boyun eğdi. Yeşil Beyazlılar sonrasındaki Hatay, Karagümrük ve Akhisar maçlarından galibiyetle ayrılan taraf oldu. Bu üç maçın özelliği ise rakibin topla oynamada Bursaspor'dan oransal açıdan daha üstün olması. Bursaspor Hayatspor maçında yüzde 43, Karagümrük maçında yüzde 47, Akhisarspor maçında da yüzde 46'lık topa sahip olma oranı yakaladı.
EN ÇOK ŞUT HATAY MAÇINDA
İbrahim Üzülmez'in mücadeleci oyun anlayışını benimsemeye çalışan Bursaspor üçüncü bölgede topa daha fazla sahip olmaya çalışırken, şut ve kanat organizasyonlarında da dikkat çekici rakamlara imza attı. Opta'nın verilerine göre Bursaspor Hatayspor maçında 17 şut çekerken bunların 10'u kaleyi buldu. Timsah aynı maçta 14 ortanın sadece birinde isabet tutturdu. Karagümrük maçında 11 şutun 4'ünde isabet elde edildi. Üzülmez'in öğrencileri söz konusu maçta 26 ortanın 5'inden istediği sonucu çıkarabildi. Akhisar maçında ise 14 şut girişiminden 6'sı kaleyi tuttu. Bursaspor 7 orta denemesinin 3'ünden istediği sonucu alabildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.