Hava Durumu

İşte AK Parti'nin son 2 haftalık hedefi

AK Parti, referanduma iki hafta kala, yaptırdıkları anketleri analiz ederek öncelik verecekleri gruplara yoğunlaşmaya karar verdi. Partinin anketlerinde, 'kadınlar, kentli Kürtler ve kentli MHP'lilerle ilgili sorun yaşandığı' saptaması yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2017 06:24
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2017 06:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte AK Parti'nin son 2 haftalık hedefi

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, partide yapılan son anketlerin anayasa paketine 'evet' oyu vereceklerin yüzde 50 barajını 'sınırda' aştığını göstermesi üzerine kararsız ve tereddütte olan seçmenin saptanması ve kampanyanın buna yoğunlaştırılması kararı alındı. Özellikle İstanbul'da 'hayır' oyu veren kadın seçmenin oranının daha yüksek çıkması üzerine kadınların yaşam tarzıyla ilgili kaygıları giderecek söyleme yoğunlaşılması planlandı.

Yapılan analizler, kentli Kürtler ve kentli MHP'lilerden daha az destek geldiğini gösterdi. Parti, bu grupları ikna etmek için sadece anayasa paketinin içeriğini anlatmanın dışında, bu kesimler üzerinde etkili olacak parti kurmaylarıyla çalışılmasının daha doğru olacağına karar verdi. Kürt kökenli milletvekilleri ile MHP ile daha yakın ilişkisi olan bakan ve parti yöneticilerine 'bölgesel' görevler verilmeye başlandı.

'GİZLİ HAYIRCILAR'

Partinin 'evet' oylarını sınırda gösteren anketlerden sonra yaptığı analizlerde, 'gizli hayırcıların' dengeleri değiştireceği saptamaları yapılıyor. Yapılan kamuoyu yoklamalarında görüşlerini belirtmeyen veya kullanacağı oyun tersini söyleyen seçmenlerin olma olasılığı da dikkate alınarak, kampanya yürütülmesi planlanıyor.

Anketlerde, bölgesel bazda değerlendirme yapılırken, 1 Kasım seçim sonuçlarına paralel sonuçlar alındığı belirtiliyor. Ancak 'evet' oylarının önde olduğu illerde bile 1 Kasım seçim sonuçlarının gerisinde rakamlarda kalındığı öne sürülüyor. Yapılan anketlerde, Almanya ve Hollanda'da yaşananların referandum sonuçlarını nasıl etkilediğine ilişkin sonuçlara da bakıldı.

Anket sonuçlarında, "Hollanda'da yaşananlar oyumu 'evet' yönünde etkiledi" diyenler ile "Oyumu 'hayır' yönünde etkiledi" diyenlerin oranlarının neredeyse eşit çıktığı öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.