Hava Durumu

İşte App Store ve Google Play Store'un karnesi

2019 yılı geride kaldı. Şimdi ise yavaş yavaş yıl son döneminde kaydedilen satış verileri konuşulmaya başlandı. SensorTower da yayınladığı bir raporda, App Store ve Google Play Store'un karnesini ortaya çıkardı. İşte App Store vs Google Play Store.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2020 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2020 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte App Store ve Google Play Store'un karnesi

App Store vs Google Play Store

Yılbaşı ve onun öncesinde başlayan Noel döneminde App Store ve Google Play Store için dünya çapında yaklaşık 277 milyon dolar harcandığı açıklandı. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11.3'lük bir artış söz konusu. Geçen yıl bu rakamın 249 milyon dolar seviyesinde.

277 milyon dolarlık toplam harcamanın yüzde 70'i App Store'da gerçekleştirildi. Kullanıcılar toplamda 193 milyon dolar harcadı. Geçen yıla göre bu oranın yüzde 16 seviyesinde arttığı görülüyor.

Google Play Store'da ise harcamalar yüzde 2.4 oranında arttı ve 84 milyon dolara ulaştı.

Listeleri domine eden tabii ki oyunlar oldu. Her iki platformda da toplam 210 milyon dolarlık harcama sadece oyunlara yapıldı. Tabii ki bu oyunlar arasında PUBG Mobile, 8.5 milyon dolar ile lider. Geçen yıl 1.6 milyon dolarlık harcamanın yaşandığı PUBG Mobile, yüzde 431'lik bir başarı elde etti.

Eğlence uygulamalarında ise App Store'da Disney Plus ve Tencent Video'nun yüzde 24'lük yükselişi söz konusu.

Tinder da 2.1 milyonluk gelir elde etti

Aralık ayı boyunca App Store ve Play Store tarafından elde edilen toplam gelirin küresel olarak 5.1 milyon dolar seviyesine olması bekleniyor. Bu miktar geçen yıl 4.7 milyar dolar seviyesindeydi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.