Hava Durumu

İşte aşkın vücudumuza 8 etkisi

Aşk bir mucize mi yoksa sadece hormonların bir etkisi mi? Bu belki de kişiye göre değişen bir durum. Ancak gerçek olan bir şey var ki; o da aşkın vücudumuzu da etkilediği... 'Aşık olduğumuz zaman vücudumuzda neler olur?' merak ediyorsanız, işte aşkın vücuda 8 etkisi...

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2021 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2021 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte aşkın vücudumuza 8 etkisi

1- BEYİN DOPAMİN SALGILAMAYA BAŞLAR

Sevdiğiniz kişiyi düşünürken vücudunuz mutluluk hormonu olarak bilinen dopmain salgılamaya başlar. Bu durumu keyif aldığınız bir şey yaparken (mesela sevdiğiniz yemeği yerken ya da müzik dinlerken) de hissedersiniz.

2- TANSİYONUMUZU DÜŞÜRÜR

İstatistikler ABD'deki hemen her yetişkinin aşkı bulduktan sonra tansiyonunun dengelendiğini söylüyor. Yani aşk, kan basıncımızı da düzenliyor. Yine de yüksek tansiyonunuz varsa, bir doktora görünmenizde fayda var.

3- ACI EŞİĞİMİZİ YÜKSELTİR

Aşkın beynimize yaptığı bir diğer etki, acı eşiğimizi olabildiğince yükseltmek. Elbette bir anestezi etkisi yapmıyor ancak kendimizi iyi hissetmemizi sağlayarak acıyı tolore etmemizi sağlıyor.

4- FİZİKSEL SAĞLIĞIMIZI GELİŞTİRİR

Ruh eşimizi bulduğumuzda fiziksel sağlığımız da birçok açıdan gelişmeye başlıyor. Bilim insanları hala bu etkiyi çözmeye çalışıyor. Aşkın daha sağlıklı bir kalp, bağışıklık sistemi, zayıflama ve daha uzun yaşam için faydalı olduğu kanıtlandı.

5- KEMİKLERİN GÜÇLENMESİNİ SAĞLAR

Destekleyici bir ilişkiye sahip olan erkeklerin kemiklerinin güçlendiği araştırmalar sonucunda ortaya çıktı. Bilim insanları bu durumun doğal bir reaksiyon mu yoksa erkeklerin ilişkiye başladıktan sonra daha iyi beslenerek kendilerine bakmaya başladıkları için mi olduğunu merak ediyor. Nedeni kesin olarak bilinmese de, partneriniz sayesinde güçlü kemiklere sahip olmanız mümkün.

6- MİDE SORUNLARI YAŞAYABİLİRİZ

Midenizde 'kelebeklerin uçuştuğu' o evre, bir dereceye kadar doğru. Hissettiğiniz iyi duygular, kortizol seviyenizin yükselmesine neden olabilir. Kortizol hormonu stresle ilişkilidir. Bu da midenizin gergin hissetmesine neden olabilir.

7- KRONİK AĞRILAR YAŞAYABİLİRİZ

Herkesin hayatında inişler ve çıkışlar vardır. Söz konusu partnerimiz olunca, bizim de bu durumdan etkilenmememiz mümkün değil. Partneriniz üzgün olduğunda ya da depresyona girdiğinde sizin de kronik sırt ağrısı çekme olasılığınız yüzde 19 yükseliyor.

8- KARŞILIKSIZ AŞK BİZİ HASTA EDEBİLİR

İlişkiniz beklediğiniz gibi sonuçlanmadığında, uykusuzluk, stres, yeme bozukluğu gibi bağışıklık sisteminizi zedeleyen durumlar yaşayabilirsiniz. Bu da kolaylıkla hastalanmanıza neden olur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.