Hava Durumu

İşte Bursa'nın ilçe ilçe koronavirüs vaka yoğunluğu haritası!

'Hayat Eve Sığar' uygulamasıyla birlikte Bursa'nın tüm ilçe ve mahallelerinde sokak sokak koronavirüs vaka yoğunluğuna erişilebilir hale gelindi. Bununla birlikte Bursa'daki koronavirüs vakalarının yoğun olduğu ilçeler ortaya çıktı. İşte Bursa'daki koronavirüsün en yoğun olarak görüldüğü bölgeler... Bursa'nın hangi ilçesinde koronavirüs vaka sayısı daha fazla? Bursa'nın hangi mahallesinde koronavirüs vaka sayısı daha fazla? gibi Bursalıların aklında olan birçok soruya uygulamaya gelen yeni güncelleme ile birlikte cevap verilmiş oldu.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2020 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2020 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte Bursa'nın ilçe ilçe koronavirüs vaka yoğunluğu haritası!

HABER | bursahakimiyet.com.tr

Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde hizmete açılan 'Hayat Eve Sığar' uygulamasına gelen yeni güncelleme ile birlikte Türkiye genelinde tüm şehirlerdeki koronavirüs vaka yoğunluklarını ilçe ilçe mahalle mahalle görebilmek mümkün hale geldi.

Bununla birlikte Bursa'nın da koronavirüs vaka yoğunluğu haritası ortaya çıktı. Uygulamada daha önce koronavirüs vaka yoğunluğu haritasının olmadığı bilinirken, yeni güncelleme ile birlikte bu haritaya da artık kullanıcılar ulaşabiliyor.

"Bursa'nın hangi ilçesinde koronavirüs vaka sayısı daha fazla? Bursa'nın hangi mahallesinde koronavirüs vaka sayısı daha fazla?" gibi birçok Bursalının merak ettiği soruya erişime açılan haritada cevap bulmak artık mümkün.

İŞTE BURSA GENELİNDE 29 NİSAN İTİBARİYLE SON DURUM

Şehirde en fazla nüfus yoğunluğunun olduğu bölgelerde Bakanlığın paylaştığı bilgilere göre vaka yoğunluğunun kırmızı ile gösterilerek, ne derece yoğun olduğu açık belli oluyor.

Bursa geneline bakıldığında haritada koronavirüs vaka yoğunluğunun Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım gibi Bursa'nın merkez ilçelerinde ağırlı olduğu görülüyorbursahakimiyet.com.tr.

İlçe ilçe Bursa'daki yoğunluk incelendiğinde, Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde yoğunluk haritasının çok fazla kırmızı bölge ile taralı olduğu görülüyor.

Öte yandan mahalle mahalle olarak bakıldığında bazı mahallelerdeki yoğunluk da diğer mahallelere göre çok net şekilde öne çıkıyorbursahakimiyet.com.tr.'den çalınmıştır..

İnegöl'de de bir bölgede ağırlı olarak kırmızı taralı olarak işaretlenen vaka yoğunluğu olduğu belirtilirken, ilçe genelinde dağınık olarak birçok mahallede koronavirüs vakalarının bulunduğu görülüyor.

Gürsu'da çok fazla kırmızı taralı alanın bulunması nedeniyle koronavirüs vaka yoğunluğunun yüksek olduğu Bakanlığın paylaştığı bilgiler dahilinde göze çarpıyor.bursahakimiyet.com.tr

Kestel'de ise durum Gürsu'ya göre vaka yoğunluğu daha az. Birkaç kırmızı taralı bölge dışında ilçe genelinde vaka yoğunluğu bulunuyor ancak birçok bölge mavi ve sarı taralı olarak işaretlenmiş durumda.

Orhangazi ilçesinin haritasına baktığımızda koronavirüs vaka yoğunluğunun gözle görülür derecede öne çıktığı, kırmızı taralı bölgelerin fazlalığı da dikkat çekiyor.

Yenişehir'de ise yoğunluk birçok ilçeye göre daha az. Kırmızı taralı bölge hiç bulunmamasına rağmen ilçe genelinde virüs vakalarının yoğun olduğu mahalleler görülebiliyor.

Mudanya'da da Güzelyalı bölgesinde ve Mudanya'nın merkezinde kırmızı taralı bölgelerin olduğunu görmek mümkün.bursahakimiyet.com.tr

bursahakim

Karacabey genelinde ise vaka yoğunluğunun fazlalığı göze çarparken, 4 noktada kırmızı ve sarı taralı bölgelerin olduğu öne çıkıyor.

Gemlik'in ilçe merkezinde yoğunluğun yüksek olduğu paylaşılan haritalarda göze çarparken, ilçe genelinde koronavirüs vaka sayısının yüksek olduğu net bir şekilde belli oluyor.

Mustafakemalpaşa ilçesinde de parça parça birçok bölgede vaka yoğunluğu olduğu, birkaç cadde ve sokakta ise sarı ile taralı alan bulunduğu dikkat çekiyor. Mustafakemalpaşa'da kırmızı taralı bölge bugün itibariyle yok.

İznik'te bir bölgede kırmızı taralı alan bulunurken, koronavirüs vaka yoğunluğu ilçe genelinde birçok mahalleye yayılmış halde görülüyor.

iyet.com.tr

Bursa'nın dağ ilçelerinden olan Büyükorhan'da vaka yoğunluğunu haritalara yansıyor. İlçede belirgin bir kırmızı taralı bölge yok. Harmancık'ta da vaka yoğunluğunun mavi taralı olarak belirtilmiş durumda.

Orhaneli ve Keles ilçelerinde ise vaka yoğunluğu haritası, ilçelerin nüfus yoğunluğuna göre çok fazla olmadığı gibi, bazı bölgelerde sarı taralı alanların olduğu görülüyor.

BURSA'DA İLÇE İLÇE KORONAVİRÜS VAKA YOĞUNLUĞU HARİTASI ORTAYA ÇIKTI! GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN (29 NİSAN 2020)

HAYAT EVE SIĞAR UGULAMASI NEDİR, NASIL İNDİRİLİR, NASIL KULLANILIR?

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulaması, iPhone, Android telefon ve tabletlerde kullanılmak üzere yayına verildi. Peki uygulama kullanıcılara neler sunuyor? İşte Türkiye'de herkesin telefonuna indirmesi gereken uygulamanın detayları...

Koronavirüs salgını, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini sürdürüyor. Milyonlarca vatandaş, zorunlu bir sebebi olmadığı sürece sokağa çıkmıyor, kendini izole ediyor. Diğer yandan virüs vakalarının görüldüğü şehirler ve bölgeler ise farklılık gösteriyor. Virüs hakkında detaylı bilgi paylaşan Hayat Eve Sığar uygulaması, doğrudan T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirildi. Şu an App Store ve Google Play Store üzerinden ücretsiz indirilebilen uygulama, COVID-19 salgınının kontrol altına alınması ve enfekte olan kişilerin takip edilmesi için geliştirildi.

Uygulama, yaklaşık 4 MB'lık bir dosya boyutuna sahip ve saniyeler içinde cihazınıza iniyor. Uygulamayı ilk açtığınızda karşınıza "Bu uygulama seni ve çevrendekileri Corona virüsünden korumak için T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilmiştir" mesajı çıkıyor.

Uygulama ile yapılabilecekler şöyle:

İstediğiniz sıklıkta güncel veriler esas alınarak hazırlanmış Covid-19 testini doldurarak durumunuz hakkında bilgi alabilirsiniz.

Aileniz ve sevdiklerinizi (izin vermeleri halinde) 'Ailem' sekmesindeki listenize ekleyebilir, durumları hakkında bilgi sahibi olabilir ve riskli bir durumla karşılaşmadan önce önlem alabilirsiniz.

Konum servislerine izin verdiğinizde, uygulama sizi riskli bölgelere yaklaştığınızda uyaracak ve haritada anlık olarak yaklaşmamanız gereken alanları görebileceksiniz

Kullanıcı hesabınızı doğrulamak için ise telefonunuza bir kod gönderilerecek. Hesabınızın doğrulanması, sizi uygulamanın daha iyi yönlendirmesine ve riskli bölgelerden korunmanıza yardımcı olacak.

Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl çalışıyor?

Hayat Eve Sığar uygulamasını açtıktan sonra sizden telefon numaranız istenecek. Ardından telefonunuza onay kodu gelecek ve bu kodu girmenizle birlikte doğrulama işlemini yapmış olacaksınız. 'Hesabın Doğrulandı' mesajını gördüyseniz 'Konum Servislerini Aç' seçeneğine dokunun ve devam edin. Bu servisi açmadan uygulama bulunduğunuz yeri göremez ve sizin risk bölgesinde olup olmadığını size söyleyemez. Bir sonraki adımda da Bluetooth servislerini açabilirsiniz.

Tüm bu ayarları yaptıktan sonra uygulama size 'Bugün kendinizi nasıl hissediyorsunuz' sorusunu yöneltiyor. Unutmayın; bu uygulamayı açtığınızda bu soruyla karşılaşacaksınız ve uygulamanın pratikte işe yaraması için gerçekten sağlık durumunuz ne ise onu işaretlemelisiniz.

Hayat Eve Sığar uygulamasını açtıktan sonra karşınızda iki büyük seçenek çıkacak. Biri 'Bana en yakın sağlık kuruluşunu bul', diğeri de 'Alo 184' ara butonları... Her ikisi de acil durumlarda mutlaka kullanmanız gereken butonlar...

Uygulamanın hemen altında 4 seçenek bulunuyor: Sağlık Durumu, Yoğunluk, Ailem, Hesabım... Bu seçenekler içinden Yoğunluk kısmına geçelim şimdi de. Bu özelliği kullanabilmeniz için T.C. Kimlik No, Baba Adı ve Doğum Yılı bilgilerinizi doğru bir şekilde doldurup kaydınızı tamamlamanız gerekiyor.

Yoğunluk haritası, bulunduğunuz bölgenin riskli bölge olup olmadığını size gösteriyor. Sağlık Bakanlığınca tespit edilen vakalar ve belirlenen riskli bölgeleri hızlıca görebilirsiniz. Bu sayede bulunduğunuz konumun risk seviyesini hızlıca öğrenebilirsiniz. Yoğunluk haritasında 'Evde İzolasyon', 'Riskli' ve 'Enfekte' olarak haritada durumunuzu görebiliyorsunuz.

Ailem seçeneği ise aile bireylerinizi ekleyip takip edebileceğiniz bir özellik sunuyor. Onların da onayı alınarak buraya kişi eklenebiliyor.

Hayat Eve Sığar uygulaması, aynı zamanda Sağlık Bakanlığı'nın E-Nabız başta olmak üzere bir dizi servislerine de kısa yoldan ulaşmanızı sağlıyor.

Sadece bir hattınızla kayıt yaptırabilirsiniz. Yani iki hattı olan bir kullanıcının tek hattıyla birlikte T.C. Kimlik No'sunu kullanarak kayıt yaptırması yeterli. İkinci bir kayıt oluşturulması mümkün olmuyor.

Konum Servisleri konusunda uygulamaya izin vermezseniz sizi ilgisiz bir yerde gösterebilir ve risk durumunu sizinle paylaşamaz. Bu nedenle uygulamadan verim alabilmek için istenen talepleri onaylamanız gerekiyor.

Hayat Eve Sığar uygulamasının bir diğer özelliği ise en güncel verileri sizlerle paylaşması. Uygulamayı her açtığınızda haritayı incelerken, diğer yandan iyileşenlerin sayısını, vefat edenlerin toplam sayısını en güncel haliyle görebiliyorsunuz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.