Hava Durumu

İşte darbenin belgesi

Gülen yanlısı subayların 15 Temmuz gecesi gerçekleştirmeyi planladıkları darbe girişimiyle ilgili devam eden adli soruşturma çerçevesinde önemli bir bilgiye ulaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşte darbenin belgesi
Milliyet’in aldığı bilgiye göre, darbe girişimin başarılı olması halinde Genelkurmay karargahı ile kuvvet komutanlıklarının karargahında görevlendirilecek karargah sorumlularının isim listesinin hazırlanarak tüm birliklere gönderildi. Genelkurmay Başkanlığı General ve Amiral Şube Müdürü Kurmay Albay Cemil Turhan ile Genelkurmay Başkanlığı Personel Planlama ve Yönetim Dairesi Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç’ün imzasını taşıyan listede üç tuğgeneral, bir tuğamiral, bir albay ve bir yarbayın ismi yer aldı.

Karargâh sorumluları

İki askeri yetkilinin onayıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Özel Kuvvetler Komutanlığı’na gönderilen “gizli” yazıda; Genelkurmay Başkanlığı karargahından Tuğgeneral Mehmet Partigöç’ün, Kara Kuvvetleri Komutanlı karargahından Tuğgeneral Erhan Caha’nın, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı karargahından Tuğamiral İrfan Arabacı’nın, Jandarma Genel Komutanlığı karargahından Tuğgeneral Faruk Bal’ın, Sahil Güvenlik Komutanlığı karargahından ise Yarbay Mustafa Şaban Gümüşiğne’nin sorumlu olması planlandı.

15 Temmuz 2016 günü saat 21.30’da, “Harekat Yıldırım” kod adıyla gönderilen yazının, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın makamında rehin alındığı saatlere rastlaması dikkati çekti.

Yazıda, “Ülke genelinde meydana gelen ani gelişmneler kapsamında karargahların eksiksiz güvenliğini sağlamak ve işlerliğini devam ettirmek maksadıyla aşağıda belirtilen personel hizalarındaki karargahlara genel karargah sorumlusu olarak görevlendirilmiştir” denildi.

Tam yetki verildi

Belgede göreve getirilen karargah sorumlularına tam yetki verilirken, “Söz konusu personelin kendilerine tevdi edilen görevlerini yerine getirmek maksadıyla her türlü tedbiri almaya ve mevcut atamalarına bağlı kalmaksızın ihtiyaç duyulan görevlendirmeleri yapmaya yetkilendirildiği” görüşü yer aldı. 

İşte o belge : 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.